Den muslimske skolejenta ble suspendert fra skolen for å ha truet med å knivstikke en jente. Siden rettssaken ble offentliggjort har tusenvis av mennesker kontaktet rektor Katharine Birbalsingh og skolen og truet med vold og død.

Forrige uke skrev Document om en muslimsk elev ved Michaela Community School som har gått til søksmål mot rektor Katharine Birbalsingh i Storbritannias High Court fordi hun innførte bønneforbud ved den statlige skolen i Wembley, London.

Katharine Birbalsingh måtte stoppe bønneritualer som elevene selv hadde startet og som etter hvert førte til vold, trusler og rasemessig trakassering av lærerne og elever på skolen. Søksmålet er finansiert av offentlige midler og rettssaken holdes i Storbritannias High Court.

Nå har det kommet frem i retten at den muslimske skolejenta ble suspendert fra skolen i fem dager i april i fjor for å ha truet med å knivstikke en jente.

Daily Mail skriver at rettspapirer avslører at tenåringen kom med trusselen kort tid etter å ha betrodd seg til en medelev at hun reiste rettssaken for å skade skolen.

Katharine Birbalsingh, fortalte The Mail on Sunday i går kveld at hun frykter for sin egen sikkerhet på grunn av tilbakeslaget over rettssaken, som eleven og moren hennes får finansiert med offentlige midler:

– The news comes as her headteacher, Katharine Birbalsingh, told The Mail on Sunday last night that she feared for her own safety due to the backlash over the legal case, which the pupil and her mother are funding with legal aid.

The Times skrev at kostnaden for rettssaken kan komme opp i 150 000 pund – nesten to millioner kroner, mens The Mail skriver at dommen er ventet neste måned og kan koste 1 million pund, over 13 millioner kroner:

– The judgment in the High Court case, which could cost £1 million, is expected next month.

Kontroversen ble avslørt av The Mail on Sunday i fjor da avisen rapporterte hvordan skolen og dens ansatte mottok bombetrusler, drapstrusler og rasistiske overgrep etter at sinnet ble pisket opp av ekstremister etter forbudet:

– The controversy was revealed by The Mail on Sunday last year when we told how the school and its staff received bomb threats, death threats and racial abuse after anger was whipped up by extremists following the ban.

Michaela er blitt beskrevet som den «strengeste skolen i Storbritannia», og er også en av skolene i landet som har oppnådd de beste GCSE-resultatene (karakterer) i nasjonen. I både 2022 og 2023 var GCSE-resultatene de høyeste av alle skoler i England.

Halvparten av skolens 700 elever er muslimer og har aldri hatt bønnerom, og elever har ikke bedt tidligere. Det gjelder også eleven som saksøker skolen og som identifiseres som TTT da hun er mindreaarig.

I går kveld ble Birbalsingh intervjuet for første gang om saken og hun fortalte om truslene mot skolen:

– Tusenvis av mennesker var etter oss – vi fikk de mest forferdelige telefonoppringninger og e-poster som truet med vold og død.

– Thousands of people were after us – we were getting the most horrific phone calls and emails, threatening violence and death.

Rektoren sa at skolen innførte bønneforbud etter at elevene selv begynte det islamske ritualet og skremte andre muslimske elever til å be og ba dem faste under Ramadan:

– The head said the school stopped the praying when TTT and others began to intimidate other Muslim pupils, telling them to fast during Ramadan.

Hun la til at det er viktig å fremme samhørighet:

– Altfor ofte nekter venstresiden brune og svarte barn retten til å være britiske – de sier at vi er fra et annet sted. Men det er vi ikke. For at multikulturalisme skal fungere, må alle føle seg som om de er britiske.

– She added: We believe in promoting cohesion. Too often the Left denies brown and black children the right to be British – they say we are from somewhere else. But we are not. For multi-culturalism to work, everyone needs to feel as though they are British.

Michaela Community School.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.