Foto: Google Maps.

Fire elever ved Kettlethorpe High School i den nordengelske byen Wakefield er blitt suspendert fra skolen i en uke etter en episode onsdag i forrige uke der et eksemplar av Koranen ble påført noen mindre skader.

En tiendeklassing som sies å være autistisk, hadde fått beskjed av kamerater som å at en koran med seg på skolen etter å ha tapt et videospill, skriver The Times.

Koraneksemplaret fikk en behandling som etterlot noen mindre skrammer på omslaget og noen av sidene, men politiet var blitt involvert da det oppstod rykter om at koranen var blitt påtent, opplyser den engelske avisen.

A boy had taken the Quran to school last week and given it to another pupil who read out passages on the tennis court, according to Akef Akbar, a councillor who is working with the school. He said the book was later taken inside, where it fell on the floor before being put in a pupil’s bag.

Politiet har forsikret bekymrede foreldre ved den lokale moskeen om at skadingen av koranen anses for å være en «hathendelse», og skolens rektor sier at elevenes oppførsel var «uakseptabel». Storbritannias innenriksminister Suella Braverman er bekymret, men vil at politiets reaksjon skal være «forholdsmessig».

Inspector Andy Thornton addressed concerned parents at the local mosque and told them the damage was being treated as a “hate incident”.

Tudor Griffiths, the headmaster, said there had been “no malicious intent” but the pupils’ actions were “unacceptable”. Wakefield council said the Quran had suffered “slight damage”.

Last night a source close to Braverman said: “These are very concerning reports. The home secretary is clear that the police response should always be proportionate and consider the welfare of young children as a priority over any perceived insults.”

Moren til tiendeklassingen som tok koranen med seg, som har bedt om unnskyldning på hans vegne og sier han er lei seg for det som skjedde, forteller også at gutten hennes har fått dødstrusler, er engstelig og ikke spiser.

Politiet i West Yorkshire vil ikke snakke med The Times om saken.

Humanists UK sier i en kommentar at beslutningen om å suspendere de fire elevene er forferdelig og at skolen har gått til overdrevne represalier etter press fra en religiøs gruppe.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.