I sin nyttårstale sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) optimistisk at han tror den norske økonomien vil bedre seg, og at folk vil få bedre råd i 2024.

Det er det ikke mange som tror på.

For en fersk meningsmåling InFact har utført for Nettavisen, viser at kun én av fire nordmenn tror på Støres spådommer for det nye året.

Ikke overraskende får statsministeren mest støtte hos egne Ap-velgere, der nesten 70 prosent tror på hans optimisme for 2024. Minst støtte får han fra Frp-velgerne, der kun 2,5 prosent stoler på hans uttalelser.

Rødt-leder Marie Sneve Martinussen forstår godt at folk er kritiske. Blant Rødts velgere svarer tre av fem at de ikke tror på Støre.

Hun mener både regjeringen – og andre – har bommet mange ganger i sine spådommer om norsk økonomi.

– Det blir som å håpe på bedre vær. Folk blir provosert av det, tror hun.

FrP-leder Sylvi Listhaug tror heller ikke på Støres optimisme.

– Det som har vist seg er at folk har fått det verre og verre. Den eneste som har tjent masse penger og har gjort det bra, er jo staten og statskassa, sier hun.

Venstre-leder Guri Melby kommer med en klar melding til statsministeren:

– Det er hyggelig for Jonas Gahr Støre at han går optimistisk inn i det nye året. Hvis han mener alvor med at folk vil få bedre råd, håper jeg han følger opp politisk ved å senke skattenivået, omfordele og øke barnetrygden, kutte momsen på frukt og grønt og senke det skyhøye skatteregimet næringslivet står i, sier Melby.

Støre selv står fast ved sin optimisme for folks lommebøker.

– Regjeringens mål er at folk skal få bedre råd, og vi vil gjøre vår del av jobben for å få det til, sier han.

 

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.