I sin nyttårstale lovet Støre bedre råd for folk flest. Nå modererer han løftet sitt.

I statsministerens nyttårstale for 2024 sa Støre at vi nærmer oss et vendepunkt i økonomien, der prisveksten dempes og rentene kan settes ned.

– Regjeringens mål er klart: Folk skal få bedre råd, sa Støre.

Nå forsøker han å moderere dette med sitt sedvanlige tåkeprat.

– Akkurat når det skjer, kan jeg ikke kommentere. Jeg holdt nyttårstale for 2024, så jeg teller ikke måneder. Men Norges Bank kommuniserer at de ser for seg at renten kan gå ned i år. Samtidig er verden utenfor urolig, det er vi nødt til å ta med i betraktningen, sier Støre til Nettavisen.

Det at flere sjeføkonomer sier at årets lønnsvekst må være på minst 5 prosent for at «vanlige folk» skal få bedre råd, tåkelegges på en mesterlig måte av kongen over alle konger i tåkeprat.

– Jeg skal ikke være dommer over det. Da gjør jeg akkurat den feilen som jeg ikke skal gjøre. Mitt ansvar er å ha respekt for at partene nå forhandler, sier Støre, om det forestående lønnsoppgjøret.

Landets statsminister lever i sin egen verden hvor han håper og tror at ting skal skje, i stedet for å vite, noe som kommer tydelig frem i hans avsluttningsvise kommentar om årets lønnsoppgjør:

– Det ligger til rette for et lønnsoppgjør som gir økt kjøpekraft. Jeg håper at det kan skje.

Dette er på ingen måte første gang Støre har brutt, moderert, eller forandret på sine løfter. Jonas Gahr Støre er kjent for å være en av de beste i klassen til å bryte løfter, eller sågar forsøke å inbille folk at han aldri har lovet det han faktisk har lovet.

Det er etter hvert en imponerende liste med løftebrudd den norske statsministeren kan vise til, og han vil nok bli husket lenge for å forsøke å få nordmenn til å tro at han aldri hadde sagt at «nå er det vanlige folks tur».

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.