Israelere forsøker å fortelle nordmenn noe: Det var en verden før 7. oktober og det var en verden etter 7. oktober. Verden slik den så ut 6. oktober var kvalitativt annerledes enn dagen som fulgte. Men mange godhetsmennesker insisterer på å forklare israelere at de tar feil. De må skru klokka tilbake. Det hverken kan eller vil israelere. Skulle de gjøre det vil de legge sine liv i fiendens hender.

Likevel fortsetter medier og politikere å tjate videre om proporsjonalitet og våpenhvile. Den som lytter vil forstå at det er umulig å stanse krigen før Hamas enten har overgitt seg eller er utslettet. Vestlige godhetsmennesker anser dette for å være steilt og umenneskelig.

Ambassadør Avraham Nir-Feldklein sier at det er det samme som å be israelere ofre seg for at godhetsmenneskene skal ha en god følelse. De slipper å betale prisen de krever at israelerne betaler. De er ikke en gang klar over at de ber israelerne om noe som helst. I deres øyne er de storsinnede som lar israelerne få mulighet til å bli aksepterte igjen. Hvis de ikke hører på godhetsmenneskene, men turer frem, kan det hende, som Aftenpostens Anders Sletholm skrev, at goodwillen forsvinner. Israel har fått mange skudd for baugen. De hører ikke.

At det kunne hende dett var israelerne som forsto noe som også nordmenn blir nødt for å forstå, streifer dem ikke.

De samme kreftene er i sving her, men den norske eliten lukker øynene og går med fornyet energi løs på Israel. Israel tar alt fokus. At trusselen skulle finnes her, blokkerer de.

 

 

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving her!

 

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.