Statsråd for det svenske sivilforsvaret Carl-Oscar Bohlin holdt en tale under Folk och försvars-konferansen nylig. Han uttalte da at «det kunne bli krig i Sverige» og ba svenskene forberede seg.

Han var bekymret for at opprustningen av sivilforsvaret ikke går raskt nok, skriver Aftonbladet.

– Om något håller mig vaken om nätterna är det just att det går för långsamt, sa Bohlin i talen.

Sikkerhetssituasjonen, som allerede var dårlig som følge av Russlands angrep på Ukraina, har forverret seg ytterligere det siste året, og den raske russiske opprustningen som nå finner sted må tas på største alvor, mener Bohlin ifølge Expressen.

Han oppfordret alle innbyggere til å «sette i gang» umiddelbart og at de som ikke har begynt må forstå at de henger etter. Videre nevner han en rekke forslag man kan vedta politisk eller som privatperson.

– Är du privatperson, bra! Har du tagit ansvar för din hemberedskap?, har du funderat över om du har tid att gå med i en frivillig försvarsorganisation? Om inte, sätt igång.

Sveriges forsvarssjef Micael Byden deler bekymringen, og uttalte mandag morgen til TV 4 at svensker bør forberede seg for krig i Sverige.

– Vi måste förstå hur allvarligt det här läget är på riktigt och att man, ner till individnivå, mentalt förbereder sig. Titta på nyhetsrapporteringen från Ukraina och ställ er de enkla frågorna:

– Om det här händer här, har jag då saker på plats? Vad ska jag göra? Ju fler som har tänkt, funderat och förberett sig, desto starkare är vårt samhälle.

Det er sikkert enkelte svensker som stiller spørsmål om hvordan svenske politikere har opptrådt for at et land som har vært i fred i så mange år plutselig trues av krig, samtidig som de opplever en voldsom vekst i kriminaliteten på hjemmebane.

Kjøp boken av Alf R. Jacobsen! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.