Nytt

Svenske påtalemyndigheter har tatt ut tiltale mot en kvinne fra Halmstad i Sør-Sverige, som i fjor vår skrev noen opprørte meldinger på en Facebook-gruppe i forbindelse med en kriminalsak hvor åtte menn hadde gruppevoldtatt en kvinne på et asylmottak i Småland.

Halmstad-kvinnen, som ble anmeldt av en privatperson, tiltales for «hets mot folkgrupp», skriver Expressen, hvilket svarer til rasismeparagrafen i Norges straffelov.

I sin kommentar skrev hon bland annat upprört om ”Varför i helsike är asen kvar i vårt land” och nämnde männens nationalitet. Hon skrev också att de som lät ”brottslingarna stanna kvar i landet borde fängslas”.

«Asen» svarer i denne sammenheng omtrent til «rasshølet» eller «avskummet» på norsk.

I anmeldelsen ble også andre ting anført som grunnlag:

Inlägget blev polisanmält av en privatperson som även sett ett annat inlägg av kvinnan där hon uttryckte avsky mot män som gift sig med minderåriga och sedan flytt till Sverige.

I den kommentaren frågade hon sig även om det skulle finnas två lagar i Sverige, en för svenskar och en för de som har koranen som sin heliga skrift, skriver Hallandsposten som har läst åtalet och förundersökningen mot kvinnan.

Den anmeldte kvinnen har i avhør avvist at hun har gjort noe galt:

”Jag vill vara ärlig. Jag talar ur hjärtat. Jag erkänner att jag skrivit dessa men inte att jag är hatisk. Jag har vänner som är muslimer. Men de som våldtar och mördar skall inte vara här”, säger hon i förhör.

Strafferammen for rasisme i Sverige er to år.

 

Bestill «Europas underlige død» av Douglas Murray bok fra Document Forlag her!