Jøden Omri Schwartz ble arrestert for selvforsvar av New York-politiet. Han ble overfalt av Hamas-tilhengere da han hengte opp plakater av en israeler som er tatt som gissel av Hamas.

Selvforsvar i et anspent samfunnsklima

Schwartz har de siste dagene fått mye oppmerksomhet for sin rolle i en hendelse der kompleksiteten rundt selvforsvar i et anspent samfunnsklima og politiets rolle i det hele, er tema. 

Det ellers anonyme mennesket Omri Schwartz ble under forvirrende omstendigheter arrestert 13. oktober ifjor mens han forsøkte å henge opp plakater av kidnappede israelere. 

Politiet på Hamas’ side

Han ble angrepet og til sin forferdelse konstatere han at politiet istedenfor å forsvare ham, tok overfallsmennenes parti og i prinsippet deltok i overfallet.

Situasjonen eskalerte da overfallsmennene, inkludert politiet, rev aggressivt i Schwartz’ jakke og ifølge ham, virket innstilt på å skade ham; han følte at de forsøkte å brekke armen hans.

Hevder uskyld

Et midlertidig pusterom oppsto da pressen svermet rundt Schwartz, men da han svarte på journalistenes spørsmål ble han igjen angrepet for så å bli arrestert.

Tiltalen og dommen er ikke offentliggjort, men Schwartz hevder at han er uskyldig og at han ble pågrepet uten gyldig grunn. Han stiller spørsmål ved overdreven aggresjon og vold han hevder å ha blitt utsatt for.

 

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.