Et voldtektsforsøk ved en New York T-banestasjon ble filmet av et øyenvitne . Nå er voldtektsmannen arrestert, skriver NBC News.

Sist lørdag, midt på dagen, gikk en 25 år gammel kvinne av  T-banen på Manhattan. Idet hun kom ut på perrongen, ble hun angrepet og lagt i bakken av en fremmed mann. Midt på perrongen forsøkte han å voldta henne foran sjokkerte forbipasserende.

Det var flere vitner til det som skjedde, og ett vitne filmet voldtektsforsøket:

– Denne avskyelige og forferdelige handlingen ble avbrutt av en hjelpsom person som observerte og filmet hendelsen og fikk ham til å stoppe oppførselen, sa Rodney Harrison fra New York Police Department til NBC News.

Etter at filmen ble spredt på sosiale medier ble den mistenkte, 31 år gamle Jose Reyes, arrestert av politiet søndag.

Ifølge politiet var filmen og tips fra publikum helt avgjørende for å identifisere gjerningsmannen. Politisjef Rodney Harrison sa under en pressekonferanse at politiet også hadde benyttet sitt ansiktgjenkjenningsprogram for å identifisere Reyes som hadde et rulleblad fra før.

 

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.