Cesar Sayoc (56) var nominelt registrert som Republikaner. Det betyr ikke så mye. Men på bilen hans, en van, var presidenten avbildet, og påskriften CNN sucks. Det tyder på at bombene ikke var noen provokasjon.

Amerikansk politi har pågrepet en person i forbindelse med rørbombene som siden mandag er blitt oppdaget i posten, adressert til en rekke personer og medier på Demokratisk side.

Mannen identifiseres som Cesar Sayoc, Jr. (56)

“A law enforcement source told Fox News that the suspect is a white male in his 50s, a former New Yorker, who lives in Aventura, Florida, who had prior arrests for terroristic threats. Several of the packages went through a U.S. postal facility in Opa-locka, which is less than 10 miles from Aventura,” writes Fox News.

“DNA evidence played a role in the arrest of Cesar Sayoc, Jr., 56,” confirmed NBC News.

“A law enforcement official identified the suspect as Cesar Sayoc, 56, of Aventura, Fla. The official said Mr. Sayoc had a criminal history and ties to the New York area,” adds the New York Times.

Et medlem av bombegruppen til New York Police Department utenfor Time Warner-bygningen der CNN holder til, 24 oktober. Foto: Kevin Coombs / Reuters / Scanpix

Ytterligere to bomber ble oppdaget fredag, en til senator Corby Booker (D) i Florida og en til tidligere Director of National Intelligence, James Clapper i CNN-bygget.

Bombene er amatørmessig laget, nærmest som på en Hollywood-film, sa en tidligere politimann, og det spekuleres i om hensikten ikke var å skade, men vekke oppsikt.

Alle bombene har skaffet etterforskerne et stort materiale å granske, alt fra spyttet på frimerkene til fingeravtrykk og avsendersted. Torsdag ble det sagt at politiet konsentrerte seg om Florida.

 

Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂