Akayed Ullah (27) valgte den travle bussterminalen Port Authority i morgenrushet fordi det var så mange juleplakater der, har han fortalt politiet. Jul provoserer jihadister.

Ullah sier han var inspirert av IS. Han hadde tenkt å dø som selvmordsbomber og rive mange med seg. Men bomben gikk av for tidlig. Han hadde den tapet til kroppen. Ullah overlevde, men er hardt skadd. Tre–fire andre personer ble såret.

He chose the location because of its Christmas-themed posters, recalling strikes in Europe against Christmas markets, he told investigators, and set off bomb in retaliation for U.S. airstrikes on ISIS targets in Syria and elsewhere, several law enforcement officials said.

Ullah er fra Bangladesh. Han har arbeidet som sjåfør og hadde lovlig opphold.

A suspect, identified by the police as Akayed Ullah, 27, an immigrant from Bangladesh who lived in Brooklyn, was in police custody. He suffered burns to his hands and abdomen, and was in serious condition at Bellevue Hospital Center, according to Daniel A. Nigro, the commissioner of the New York Fire Department. Four other people had minor injuries, he said.

Lindsay Graham, en av de mest prominente republikanerne i Kongressen, sa i morgentimene at det var på tide å slutte å behandle terroristene som vanlige kriminelle. – De er ikke kriminelle, de er illegal combatants, sa Graham og brukte termen som gjorde at George W. Bush sendte jihadistene til Guantanamo. De skulle ikke nyte godt av rettssamfunnet beskyttelse.

Dette er i henhold til internasjonal lov. Krigere som ikke er iført uniform og går til angrep, har ikke rett på den samme beskyttelse som soldater i uniform. Selve begrepet «kriger» er også avgjørende. Da trer helt andre paragrafer i verk enn ved lovbrudd.

“The first thing I want to do is treat this as an act of terror, not a common crime, and the Obama administration criminalized the war, the Trump administration followed that same model,” he continued. “I hope that will break here.”

Det er liten tvil om at jihadistene fører krig. Men vestlige samfunn er svært sene med å reagere. Selv Trumps USA fortsetter å behandle terroristene som vanlige kriminelle. Den forrige terroristen, Saifullo Saipov, fikk «alle rettigheter» og ba om å få et IS-flagg ved sykesengen.

Det er allerede for sent å erklære Ullah for å være en illegal combatant:

Both federal and local law enforcement officials indicated that Mr. Ullah would be prosecuted in federal court in Manhattan by the office of the acting United States attorney for the Southern District of New York, Joon H. Kim. The attack is being investigated by the Joint Terrorism Task Force, which is made up largely of F.B.I. agents and New York detectives, along with investigators from a score of other federal, state and local law enforcement agencies.

 

Lindsey Graham: NYC bombing suspect should be held as enemy combatant

New York Bomber Was Inspired by ISIS Christmas Attacks, Officials Say

 

Kjøp Christopher Caldwells «Revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂