Republikanernes kandidat til guvernør i New York, Lee Zeldin, ble angrepet av en mann med en  knivlignende gjenstand torsdag. Det skjedde på et møte for militære veteraner og det var flere av de tilstedeværende som forsto hva som skjedde og grep inn. Zeldin kom ikke til skade.

De tilstedeværende  trodde mannen gikk opp på scenen for å ordne med flaggene, men plutselig går han til angrep på Zeldin som sto på talerstolen. Åndsnærværelsen til publikummere forhindret noe alvorlig. Gjenstanden mannen brukte var en type kampredskap med stålspisser. Han så ut som en mann rundt tredve, hvit.

Leder av AMVETS, Joe Chenelly, sier mannen snakket usammenhengende og virket mentalt ustabil.

Zeldin vant nylig nominasjonsvalget på Republikansk side.

Et politisk attentat i den ustabile, polariserte situasjonen USA befinner seg vil kunne få store konsekvenser.

Det er på venstresiden aktivistene som bruker vold finnes. Naboene til høyesterettsdommer Brett Kavanaugh ga nylig uttrykk for at de er fed up med demonstrantene som bråker utenfor døgnet rundt. Men da de forsøkte å tale dem til rette, bråkte de enda mer. Med megafoner og høyttalere. Naboene er Demokrater og tilhengere av Pro Choice, men de sier de har fått nok likevel.

 

 

https://www.foxnews.com/politics/lee-zeldin-new-york-gop-gubernatorial-candidate-attacked-campaign-stop

Knivmann forsøkte å angripe politiker i New York

Kongressmannen og guvernørkandidaten Lee Zeldin ble forsøkt angrepet av en mann med kniv torsdag. Han kom uskadd fra angrepet.

Zeldin, som er republikaner og forsøker å bli guvernør i New York, ble angrepet på et valgkampstevne, bekrefter kampanjen hans.

– Jeg er ok. Heldigvis klarte jeg å gripe tak i håndleddet hans og stoppe ham i et øyeblikk før andre taklet ham, sier Zeldin.

Zeldin fullførte sin tale kort tid senere.

CNBC skriver at det var publikummere som la knivmannen i bakken. De brukte strips fra valgkamp-plakatene til å holde ham i sjakk fram til politiet kom til stedet.

– Jeg er lettet over å høre at Zeldin ikke ble skadd og at den mistenkte er pågrepet. Jeg fordømmer denne voldelige oppførselen på det sterkeste, skriver New York-guvernør Kathy Hochul på Twitter.

 

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.