Kongressmannen Lee Zeldin ble angrepet med et farlig stikkvåpen på et offentlig møte denne uken. Et attentat på en politiker under valgkamp er et direkte angrep på demokratiet. Mannen er ute på gata igjen, til tross for at han virket mentalt ustabilt.

Grunnen er den kriminalitetsvennlige politikken i stater som New York. Kausjon favoriserer folk med penger, ergo avskaffer man den. I stedet settes alle fri umiddelbart. Selv etter et attentatforsøk.

Konstituert guvernør Kathy Hochul fordømte angrepet da det skjedde. Men hennes retorikk er den type hatefull stempling som venstresiden aldri tolerer hvis det kommer fra høyresiden.

Da Zeldin vant nominasjonskampen på Republikansk side for en uke siden, karakteriserte Hochul sin motstander på Facebook:

Men Hochul nøyer seg ikke med ord. Hun offentliggjør alle Zeldins arrangementer, hans dagsprogram så motstanderne får tid til å møte opp og sjikanere ham. Torsdag endte det nesten i drap. Fikk det Hochul på andre tanker? Dagen etter ble Zeldin fulgt av en bil opp til neste valgmøte  hvor det sto lignende negative ting om ham, som i facebookposten.

Hatretorikken og volden er del av et mønster. Demokratene bruker hele registeret for å vinne valg, inklusive sjikane og vold. Det som var to-tre måneder med vandalisme og historieutsletting sommeren 2020, er blitt et mønster.

Steve Bannon ble dømt av en jury for å vise forakt for Kongressen. Han stilte ikke til høring om 6. januar slik Demokratene ville. Men Bannon hadde ingenting med 6. januar å gjøre. Han har brukt 30 timer på Mueller-etterforskningen og 20 timer på etterretningskomiteen i Representantenes hus om Russia collusion.

Daværende justisminister Eric Holder ble stevnet av Kongressen, men ga blaffen. En kontrollkomite ville ha ham til å forklare seg om programmet fast & furious som gjorde at amerikanske våpen havnet hos kartellene i Mexico, slik at en amerikansk politimann ble drept. Holder ga blaffen og ingenting skjedde.

Lois Lerner var sjef for skatteetaten. Under hennes ledelse gikk etaten etter grupper på høyresiden, folk med tilknytning til Tea Party og ga dem ikke de fradrag og støtter de hadde krav på. En klar politisk forskjellsbehandling. Også Lerner ble innkalt av Kongressen, men ga blaffen.

Disse handlingene var mer alvorlige enn det Bannon er mistenkt for. De ble utført i embetets medfør. De skulle vært standard prosedyre etter amerikansk sedvane: Kongressen stiller politikerne til ansvar.

Men under Obama tok USA et langt skritt mot det vi når ser: Et system hvor det ikke hersker likhet for loven, hvor noen kan tillate seg hva som helst og andre blir dømt til strenge straffer for ingenting eller bagateller.

Obama var den som la grunnstenen til utviklingen av et amerikansk tyranni. Og han styrer Biden fra sitt hjem noen kilometer unna Det hvite hus.

De som kunn leser norske hovedstrømsmedier aner ingenting om denne utviklingen. Av den enkle grunn at det samme skjer her.

Bannon er ennå ikke straffeutmålt og han vil anke.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.