Kampen om å bli guvernør i New York har virkelig åpnet seg. Lee Zeldin (R) leder nå over den sittende guvernør Kathy Hochul (D). Den stigende kriminaliteten og høye kostnader skremmer selv Demokrater fra Demokratene.

Men det vil bli svært jevnt, ifølge målingen fra Trafalgar. Den antyder at 48,4 prosent stemme på Zeldin, mens 47,6 prosent ville stemme på Hochul. Og selvsagt har meningsmålingen en feilmargin.

Det er dog interessant at det er flere som identifiserer seg som Demokrater enn antallet som vil stemme på Demokratenes kandidat.

Målingens respondenter var 53,6 prosent Demokrater, 27,5 prosent Republikanere og 18,9 prosent hadde ingen parti eller annen tilknytning, skriver Breitbart.

Det er altså en klar prosentandel av Demokrater som sier de vil stemme på Zeldin, selv om man antar at alle uavhengige vil stemme på ham (noe som virker usannsynlig).

Demokratene i New York var allerede før denne målingen bekymret for det kommende valget i The Big Apple. New York Times skrev om dette på søndag.

Som et tegn på hvor tett guvernørvalget ser ut til å bli, har Democratic Governors Association (DGA) iverksatt dannelse av en super-PAC i New York for å bidra til støtte av Ms. Hochul med TV-reklame, og prøve å avverge tap i valget som nærmer seg.

DGA hadde ingen planer om å bidra i valget i New York, siden alle regnet dette som en sikker seier for Demokratene. Men Zeldin har vært svært aktiv i valgkampen, og har vokst jevnt og trutt på meningsmålingene.

En måling fra 18-19. oktober var det første sjokket, som viste at Zeldin ledet over Hochul så vidt, men dog med en feilprosent langt høyere enn forskjellen mellom de to konkurrentene.

Ryan Munce fra selskapet som utførte meningsmålingen, fant at Zeldin hadde en fordel overfor Hochul, først og fremst på grunn av økende støtte blant registrerte Demokrater.

Demokratene har altså blitt så upopulære at de mister sine egne velgere, hvis meningsmålingene stemmer. Hovedårsaken er trolig inflasjonen og den økende kriminaliteten. Også krigshissingen og åpne grenser i sør påvirker livskvaliteten, og derfor ser det ut til at det er en del moderate Demokrater som har fått nok av det regimet som er innført under Biden.

Sittende guvernør sa nettopp at den økende kriminaliteten bare er noe Republikanere innbiller velgerne, selv om offentlig statistikk viser noe helt annet. Antall drap i undergrunnen er på sitt høyeste nivå på 25 år.

Da hun var i debatt med Zeldin presterte Hochul å si «du og denne kriminaliteten du er så opptatt av». Det var ikke bare et selvskudd, det var som å blåse av seg hodet. Replikken vil bli stående som et minnesmerke over Hochul.

Zeldin ble tidligere i valgkampen angrepet med et stikkvåpen under et valgmøte. Dette skjedde noen timer etter at guvernør Hochul hadde fortalt sine tilhengere om hvor Zeldin skulle holde sitt valgmøte.

I dag er det en uke til det det som anses som et av de viktigste valgene i USAs historie.

Les også:

Guvernør­kandidat Lee Zeldin (R) angrepet med stikkvåpen under valgmøte

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.