Den nye partilederen til Senterpartiets søsterparti, Centern, erkjenner at integreringspolitikken i Sverige har vært helt på jordet.

– Sent skal synderen våkne, også i Sverige, sier Muharrem Demirok, til Nettavisen.

Og synderen har utvilsomt våknet. Ikke minst Demiroks eget parti.

Demiroks forgjenger, Annie Lööf, var kanskje den største forsvareren av svensk innvandringspolitikk i årevis, og det vekket særlig oppsikt da hun i 2011 åpnet for at Sverige på sikt kunne ta imot 30 millioner innvandrere.

Under fjorårets riksdagsvalg var det tydelig at svensk politikk er snudd på hodet. Der erkjente de fleste partiene at integreringen i landet har sviktet. Siden er landet rystet av en voldsbølge.

– Vi har Europas verste situasjon når det gjelder skytinger og eksplosjoner. I min hjemby har jeg selv vært vitne til to eksplosjoner, sier Centern-lederen.

Gjengvolden som ryster Sverige, viser tydelig hvordan barn og unge blir presset inn i kriminelle gjenger. Flere ganger er barn drept, andre ganger er det barn som står bak drap.

– Da jeg jobbet lokalt, hadde vi 16 skytinger og 9 mord på ett år. Det er en situasjon der barn skyter barn, sier Centern-leder Demirok.

Sverige: Dramatisk økning av ungdommer involvert i mord

Demirok kaller de kriminelle gjengene for den absolutt største utfordringen Sverige står overfor nå. Det handler til dels om å få stopp på skytinger og eksplosjoner, men også å gjenreise trygghet hos det svenske folket, forteller han.

– Det er en alvorlig situasjon som kommer til å spre seg utenfor landegrensene. Samtidig er vi tydelig på at barn som bærer våpen, de skal man ikke låse inn på livstid. De må man åpne en ny karrierevei for. De må få se at det finnes noe annet enn gjengen å satse på i livet, sier Demirok.

Foxtrot-leder Rawa Majid, også kjent som «Den kurdiske reven» fortsetter å inspirere svenske ungdommer til å bli med i kriminelle gjenger, selv om han skal ha blitt pågrepet ved grensen til Iran nylig.

– Det her er mennesker som bestiller mord, som vi andre bestiller pizza på fredagskvelden. De ringer eller sender sms, og så blir noen drept. Dessverre mange sivile også. Helt uskyldige, avslutter Demirok.

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.