«Kilder» i Washington forteller Guardian at Viktor Orban skal ha et møte med Republikanere i Kongressen tirsdag for å overtale dem til ikke å stemme for flere penger til Ukraina. Det er ikke sikkert han trenger å anstrenge seg. Motstanden er allerede sterk.

«Kildene» er åpenbart krefter innen Demokratene og Pentagon som ønsker at krigen fortsetter uansett kostnad.

Medlemmer av Ungarns utenrikspolitiske institutt og ansatte fra den ungarske ambassaden i Washington skal mandag og tirsdag tale under et arrangement i regi av den konservative tenketanken Heritage Foundation.

Tenketanken har lenge vært kritisk til USAs støtte til Ukraina.

På dag to av arrangementet er flere republikanske medlemmer av Kongressen invitert til et lukket møte, får The Guardian opplyst av en kilde i partiet. Flere av dem skal ha takket ja.

Sist uke truet forsvarsminister Lloyd C. Austin Kongressen med at det vil være en bedre investering å sende amerikanske dollar enn å måtte betale med amerikansk blod senere.

«…Austin warned Congress Tuesday that if lawmakers fail to pass more aid to Ukraine that it «very likely» will lead to U.S. troops on the ground in Europe defending NATO allies in other countries Russia may target next.»

Jens Stoltenberg er talsmann for krigspartiet. Fremstillingen hans bygger på at uteblitte penger kan føre til seier for Putin. Men sannheten er russerne allerede har et overtak. Det er en halv million døde og sårede ukrainere. Det snakker ikke Stoltenberg om.

– Jeg er fortsatt trygg på at det vil komme støtte fra USA, men det er ikke bra at dette tar tid og skaper usikkerhet. For USA er den aller største bidragsyteren til Ukraina. Paradokset er at det er et stort flertall i kongressen for å støtte Ukraina, men det har nå blitt sammenvevd med et innenrikspolitisk spørsmål, sier Stoltenberg til Dagens Næringsliv.

Nato-sjefen vil ikke utelukke at Putin igjen kan komme på offensiven om støtten fra Vesten tørker inn.

– Det vil være en tragedie for Ukraina og farlig for oss. Derfor gjør jeg alt jeg kan for å sikre fortsatt støtte, sier han til avisen. (NTB)

Putin har vært på offensiven lenge og det er grovt villedende av Stoltenberg å si noe annet. Han var selv ute og advarte mot dårlige nyheter fra Ukraina nylig.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.