Robert Malone med en av hestene på gården sin i Madison, Virginia. Foto: Steve Helber / AP / NTB.

Hvis ikke det forbaskede viruset hadde sluppet løs på verden for tre år siden, ville dr. Robert W. Malone i dag ha levd et stille og rolig liv med sin kone Jill og hestene på gården i Virginia.

En telefonoppringning den 4. januar 2020 forandret alt. En tidligere forsker­kollega varslet om et virusutbrudd i Wuhan i Kina, og ekteparet Malone, som hadde stått i fronten ved flere tidligere epidemier, gikk straks til verket for å utrede hvordan man kunne hanskes med denne nye trusselen.

Men denne epidemien ble ikke som andre epidemier. Jill skrev etter litt over en måned en bok om hvordan man kunne beskytte seg mot viruset, også ved bruk av allerede eksisterende medikamenter, bare for å oppdage at Amazon raskt tok ned boken fra sin nettbokhandel.

Da Amazon ikke ville begrunne sensuren av Jills bok, forstod Malones straks at de stod ovenfor noe mørkt og mektig.

I dag har vi et bilde av denne mørke makten som vi vanskelig kunne ha forestilt oss tidlig i 2020. Og det bildet viser et mangehodet monster av korrupte politikere, nasjonale og inter­nasjonale helse­myndigheter, lege­middel­selskaper, forskere, etablerte medier, «fakta­sjekkere», teknologi­selskaper, etter­retnings­organer og høyst tvilsomme NGO-er med en kommersiell agenda.

Med sensur, hjernevask og tvang fikk ekstremt inngripende og personlig, økonomisk og sosialt ødeleggende smitte­vern­tiltak herje mye lenger enn de få månedene som det var mulig å rettferdig­gjøre i lys av dødstall og forsiktighets­hensyn.

Med de samme virkemidlene ble verden pådyttet en eksperimentell mRNA-injeksjon som ble forsikret å være trygg, effektiv og smitte­forebyggende – uten at det fantes noen empirisk grunnlag for å hevde det.

Og de som hadde offentlige innvendinger til dette, ble i beste fall bare karakter­drept – i verste fall mistet de familie, venner, jobben, livsverket eller selve livet.

Robert Malone, som selv oppfant mRNA-teknologien, var også blant dem som advarte mot å bruke den til masse­vaksinering mot korona­virus. Det skulle ikke det mørke makt­monsteret tilgi. Malone ble offentlig nedsablet, bakvasket og frakjent enhver ære og kompetanse, og kansellert fra Twitter og LinkedIn.

Men det var ikke så lett å få fullstendig has på en topp kvalifisert forsker, som sågar hadde arbeidet med bioforsvar for amerikanske myndigheter og kjente mange systemer fra innsiden. Godt hjulpet av andre forskere som forsvarte hans rett til å bli hørt offentlig, og deretter fra den berømte podkast­verten Joe Rogan og den enda mer berømte journalisten Tucker Carlson, ble Robert Malone etterhvert en inter­nasjonalt kjent stemme. Han har da også mye av æren for at mange i dag forstår at verden er blitt grovt manipulert, ja, nærmest blitt utsatt for psykologiske operasjoner i det han kaller femte generasjons krigføring.

Boken som på norsk har fått tittelen «Hvordan myndighetene bløffet oss», er et unikt dokument. Her finnes den grundigste gjennom­gangen av galehuset som noen gang er blitt skrevet. Den er på et vis både en dagbok og et oppslagsverk, og inneholder dessuten kapitler skrevet av andre eksperter som utfyller Malones egen informasjon. Du trenger den rett og slett for å forstå hva det var som hendte oss – og hva slags beist som fortsetter å true vår frihet.

I bokens siste del skisserer Malone hvordan vi kan innrette oss for å unngå at det mørke monsteret skal få kontroll over våre liv. Og det han etterstreber, er de klassiske frihets­idealene som ble fremmet av de amerikanske grunnlovs­fedrene – og som trues av dagens amerikanske regime.

Gårdene til grunnlovsfedrene Thomas Jefferson og James Madison er ikke langt unna gården til Malone. I dag er han en av dem som legemlig­gjør den amerikanske grunnlovens ånd.

Og den 5. desember har vi altså sjansen til å oppleve denne moderne amerikanske frihets­helten og hans kone («min partner i alt») i vår egen hovedstad når de kommer for å lansere den norske utgaven, som allerede nå kan forhånds­bestilles. Vi sees. I mellomtiden sender Malone en hilsen:

 

Journalister eller myndighets­personer som ønsker å være tilstede den 5. desember, kan kontakte undertegnede: christian@document.no

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.