NTB

USAs utenriksminister sier han vil bruke besøket i Israel til å be landet om konkrete tiltak for å minimere skadene for sivile på Gazastripen.

– Vi kommer til å snakke om konkrete steg som kan og bør tas for å minimere skadene for menn, kvinner og barn i Gaza. Dette er noe USA vil engasjere seg i, sa Antony Blinken til journalister på den militære flybasen Andrews før avreise til Israel.

Han sier også at USA er fast bestemt på å unngå at konflikten mellom Israel og Hamas sprer seg i regionen. Uttalelsen kommer etter at Houthi-opprørere i Jemen og libanesiske Hizbollah – som begge støttes av Iran – har skutt mot Israel.

– Vi har gjort det veldig tydelig gjennom noe av det vi har foretatt oss, at vi er bestemt på å hindre enhver opptrapping, sier Blinken på vei til hastebesøket.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.