Det hvite hus forsøker å presse gjennom en avtale om videreføring av støtte til både Ukraina og Israel. Republikanerne krever at sikkerheten langs grensa i sør forbedres betraktelig.

Men er Biden-regimet i stand til å løse USAs enorme problemer?

Dette spørsmålet stiller Wall Street Journal på lederplass 3. desember.

It’s hard to believe it has come to this, but that’s the underlying question as President Biden and Congress struggle to pass a spending bill to help Ukraine and Israel while improving U.S. border security.

Biden har bedt om 106 milliarder dollar i ytterligere støtte til Ukraina og Israel, men trenger at Republikanerne stemmer for dette i Kongressen. Republikanerne på sin side ønsker å gjøre noe med den katastrofale situasjon langs grensa i sør.

Et kompromiss virker helt nødvendig, men i dagens polariserte amerikanske politikk og med hensyn til Bidens svakhet ser det mørkt ut, mener WSJ.

Republikanerne har hittil nektet å bevilge penger til Ukraina, og forsøkte å få til en avtale om 14 milliarder dollar i støtte til Israel, en avtale som ikke har en sjanse til å få flertall i Senatet.

Dessuten er Demokratenes støtte til Israel i ferd med å slå sprekker, og kravene om betingelser for fortsatt militær støtte har nådd toppen av regjeringen. Noe slikt kan ikke aksepteres av Republikanerne.

Blinken vil be Israel minimere skadene for sivile i Gaza

En gruppe fra begge partier jobber med en avtale som inkluderer grensekontroll for å lokke GOP til å støtte militær støtte også til Ukraina.

Republikanerne bemerker med rette at Biden-regimet har misbrukt bestemmelser i loven om immigrasjons som lar Department of Homeland Security (DHS) gi prøveløslatelse til migranter av «pressende humanitære årsaker» og «betydelig offentlig nytte», skriver WSJ.

Migranter slippes ut i det amerikanske samfunnet etter en kort undersøkelse som er alt for lett å bløffe seg gjennom. Så venter de i årevis før de blir innkalt til et mer grundig avhør om mulig asyl, og mange møter ikke opp på høringene sine.

DHS har slapp løs 1,5 millioner migranter i løpet av det fiskale året 2022. Congressional Budget Office anslår at 4,5 millioner illegale migranter vil belønnes med parole de kommende årene, mens kun 500.000 faktisk får godkjent asylsøknadene sine.

Det kreves kun ett års opphold på amerikansk jord før også illegale migranter har rett til føderale sosiale stønader.

Den massive tilstrømningen av hovedsakelig økonomiske migranter er overveldende i byer og tettsteder nær grensa, men også storbyer som New York City og Chicago opplever et voldsomt press.

Trump og hans tilhengere vil fullføre byggingen av grensemuren, mens progressive Demokrater ønsker så få begrensninger som mulig, siden de faktisk ønsker ukontrollert migrasjon.

De enkle løsningene er ofte de beste, og et enkelt tiltak som å nekte asyl til alle som har passert et annet land på veien mot USA hadde stanses så å si 100 prosent av den illegale migrasjonen.

Dette er for øvrig et forslag som hadde løst alle problemer rundt innvandringen til Norge. Det kreves bare at allerede vedtatte lover følges til punkt og prikke. Men slike muligheter blir fullstendig ignorert av en politisk mafia på Stortinget.

Både Biden og Republikanerne kan sikre seg betydelige politiske seire. Biden kan videreføre støtten til Ukraina, og kanskje unngå et ydmykende nederlag i Ukraina. Republikanerne kan endelig få gjennomført en strengere migrasjonspolitikk.

Det er en gylden og helt nødvendig mulighet for å løse opp den fastlåste situasjonen i Washington, mener WSJ. Hvis man ikke klarer å inngå en avtale vil det være et tydelig signal på at det amerikanske systemet virkelig er så dysfunksjonelt som kritikerne hevder.

Fra utsiden finner man liten grunn til å holde pusten. I Washington er det viktigere å sette kjepper i hjulene for sine politiske motstandere, enn det er å komme til enighet på en måte som styrker nasjonal sikkerhet og bedrer livsvilkårene til den amerikanske befolkningen, oppgaver man  egentlig er valgt for å utføre.

Det samme skitne spillet foregår i større eller mindre grad over hele Vesten, og tiden da det fortsatt er mulig å løse problemene er i ferd med å renne ut i sanden.

Romerrikets fall episode 2 er en reell og skremmende trussel.

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.