Jens Stoltenberg er i USA for møte med forsvarstopper og Kongress-ledere. I et intervju med Fox minner han om at den foreslåtte bevilgningen til Ukraina på 60 milliarder dollar bare en brøkdel av forsvarsbudsjettet. Dessuten er dette penger som blir brukt i USA til å kjøpe amerikanske våpen og sikrer arbeidsplasser, sa Stoltenberg.

Det kan være at han dermed gjorde det han ikke ville: blande seg inn i amerikansk innenrikspolitikk.

USA har allerede bevilget over 100 milliarder dollar til Ukraina. Nå er det stopp blant Republikanerne i Representantenes hus, og den proppen synes bare å ha blitt større med tiden.

Biden har ikke gjort det lettere for seg ved å koble sammen grensen i sør og Ukraina. Demokrater og Republikanere har i månedsvis forhandlet om en grenseavtale. Den skal være ferdig, men partiene og mediene har ikke fått se den.

Lekkasjene sier at Biden skal kunne slippe inn opp til 5000 illegale pr. dag. Først når det antallet overskrides, kan man innføre restriksjoner. Dvs. to millioner i året. Republikanerne rister på hodet over et slikt forslag, og representanten deres fra Oklahoma, James Lankford, har mistet all støtte fra sitt lokale parti.

Tiden for slike hestehandler der noen Republikanere inngår avtaler på bakrommet med Demokratene, synes å være over. Forklaringen er enkel: Invasjonen i sør er for voldsom. Biden risikerer å tape valget.

Likevel vil administrasjonen øke den legale innvandringen og gi arbeidstillatelse til de illegale fra dag én.

The deal would expand legal immigration levels by 50,000 green cards annually even as the U.S. already admits about a million legal immigrants a year with the nation’s foreign-born population set to surpass 50 million this year — the first time in American history.

Likewise, the deal would allow up to 35,000 illegal aliens to arrive at the U.S.-Mexico border every week before requiring the Department of Homeland Security (DHS) to impose border controls. Also in the deal, illegal aliens would get expedited work permits to take American jobs and Unaccompanied Alien Children (UACs) would be provided taxpayer-funded lawyers.

Avtalen vil utvide nivået av lovlig innvandring med 50.000 grønne kort årlig, selv om USA allerede innrømmer rundt en million lovlige innvandrere i året med landets utenlandsfødte befolkning som er satt til å overstige 50 millioner i år – første gang i amerikansk historie.

På samme måte vil avtalen tillate opptil 35.000 ulovlige fremmede å ankomme grensen mellom USA og Mexico hver uke før det kreves at Department of Homeland Security (DHS) pålegger grensekontroller. Også i avtalen ville illegale fremmede få fremskyndet arbeidstillatelse for å ta amerikanske jobber, og Unaccompanied Alien Children (UACs) ville bli gitt skattebetalerfinansierte advokater.

Stoltenberg forsøker å styre klar av koblingen mellom grense og Ukraina ved å si at det er noe USA må styre selv. Men så bruker han det økonomiske argumentet for å sukre pillen,  og det er for den økende krigsskepsisen det samme som å hylle krigsindustrien.

Stoltenberg har tidligere sagt at for å få fred, må man ha flere våpen. Det er for mange en overtalelsesteknikk som ikke går hjem.

 

 

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.