Aftenpostens tekst er at «her døde den amerikanske drømmen», underforstått: Og det var Trumps umenneskelighet som drepte dem.

Under migrantkrisen i Europa i 2015 gjorde bildet av den lille gutten Alan Kurdi liggende på en strand, druknet, inntrykk på mange. Mediene elsker å blåse opp folks følelser og noen gjør det for at empatien skal bli brukt politisk til å åpne grensene.

Det kom senere frem at det kanskje var farens skyld at gutten druknet, men den slags opplysninger når ikke frem hos alle som lot seg bevege.

Nå har et tilsvarende bilde dukket opp på grensen mellom Mexico og USA.

Oscar Alberto Martinez Ramirez (23) druknet med datteren Valeria (2) søndag kveld. Det er nye rutiner på grensen etter at Trump fikk presset Mexico til ikke å slippe migrantene gjennom. De må nå henvende seg på konsulat og ambasser i utlandet. Men kapasiteten er begrenset. Det var søndag og konsultatet var stengt. Ramirez tok med familien for å svømme over Rio Grande. Han satte av Valeria på amerikansk side for å hente kona, men datteren fikk panikk og kastet seg ut i vannet. Faren måtte snu og dermed ble begge ført med strømmen og druknet. De ble funnet neste dag.

En journalist fra den mexicanske avisen La Jornada så de druknede og tok bildet som nå går verden rundt.

Politikk er blitt et skittent spill der også andres lidelse lesses på motstanderne. De Trump-hatende mediene og Demokratene har ingen skrupler med å bruke menneskelig lidelse langs grensen mot presidenten. Aftenposten dilter etter i en halvhjertet facon.

Den amerikanske drømmen som aldri ble

Presisjonsnivået er så lavt at det blir misvisende. Hanne Brønmo skriver:

Tusenvis av familier har de siste månedene tatt seg til USA og rundt 15.000 mennesker venter på å få sine saker behandlet. Tidligere denne måneden opplyste amerikanske grensepoliti at over 132.000 mennesker er anholdt eller pågrepet på den amerikanske grensen mot Mexico.

Tirsdag godkjente Representantenes hus en hjelpepakke verdt 35 millioner kroner, som skal bedre forholdene til migrantene på grensen mellom USA og Mexico. Republikanerne jobber med en egen versjon av krisepakken, og president Donald Trump har varslet å legge ned veto mot den vedtatte avtalen, skriver Reuters.

Det har ikke kommet «tusenvis de siste månedene», det har kommet flere hundre tusen. Det kommer over 100.000 i måneden. Tallet 132.000 refererer til en måned. Aftenosten velger å underslå det som bare kan beskrives som en invasjon og hvilke kapasitetsproblemer det medfører.

Vi står i den underlige situasjon av Demokratene i USA er i en uhellig allianse med kartellene i Mexico som styrer grensetrafikken. Demokratene benekter at det er en krise på grensen og sier det er noe Trump har funnet på. De ønsker å kjøre administrasjonen i senk. Både kortsiktig og langsiktig. Invasjonen overvelder administrasjonen og skaper nettopp de menneskelige tragediene som medier og Demokrater kan velte seg i. Det er et adekvat begrep. Først sørger man for mssseinvasjon, så angriper man grensevaktene for at enslige barn ikke får tannkrem og bleier, slik som i grensebyen Clint.

Enkelthistorier gjøres til myndighetenes ansvar, selv om det er tydelig at det er de som har sendt dem til USA som har ansvaret.

In one case reported in Clint, attorneys said a 2-year-old boy without a diaper was being watched by older children. Several youngsters had the flu. Many were separated from extended family members like aunts and uncles who brought them to the border; others were teenage mothers with babies.

Trump er fullstendig klar over at mediene og Demokratene bare venter på en historie eller en uttalelse de kan henge rundt halsen hans.

Han varslet at grenspolitiet, ICE, ville begynne utvisning av millioner som oppholder seg ulovlig i USA. Men søndag ble aksjonen innstilt og tidligere ICE-leder, Tom Homan, beskyldte en tidligere leder, Kevin McAleenan, for å ha lekket tidspunktet. Kevin McAleenan er forfremmet til nestleder i Department of Homeland Security. Mediene og Demokratene oppfordrer tjenestemenn til sivil ulydighet av denne typen. Når de går av i protest blir det fremstilt av mediene som at Trump ikke kan holde på folk og er inkompetent. Alt kan vendes til våpen mot Trump.

Men amerikanerne vet hva som foregår. De anser invasjonen for den viktigste saken i valgkampen. Folk i innlandet stifter bekjentskap med migrantene, akkurat som norske kommuner. Grensebyene sender migrantene videre. San Antonio ville nylig sende 500 afrikanere til Portland i Maine, men Portland svarte at det var helt fullt. Det ordet hører man sjelden gjengitt i mediene. Realiteten på bakken er en helt annen enn propagandabeskrivelsene.

Det er kommet mange migranter fra Kongo, hvor det har brutt ut ebola. Det er frykt for epidemier.

Stikkord er at myndighetene har mistet kontroll, men også det kan vendes til en anklage mot administrasjonen.

Associated Press er også «biased», men leser man langt nok ned finner man tallene som viser omfanget av det som bare kan kalles en katastrofe.

The Border Patrol reported apprehending nearly 133,000 people last month — including many Central American families — as monthly totals have begun topping 100,000 for the first time since 2007. Federal agencies involved in immigration have reported being overwhelmed, depleting their budgets and housing large numbers of detainees in structures meant for handfuls of people.

Changes unveiled Tuesday would require the Department of Homeland Security to establish new standards for care of unaccompanied immigrant children and a plan for ensuring adequate translators to assist migrants in their dealings with law enforcement. The government would have to replace contractors who provide inadequate care.

Her kommer de virkelige tallene frem. Aftenposten klarer heller ikke holde styr på hva Representantenes hus bevilget tirsdag. Det var ikke 35 millioner kroner, men 4,5 milliard dollar.

Partiene krangler om hva pengene skal gå til. Demokratiske politikere nekter føderale myndigheter innsyn i hvem de hjelper for at de ikke skal bli utvist. Det er en aktiv undergraving av USA som nasjon. Resultatet er at myndighetene mister oversikt og kontroll. Man aner ikke hvem som befinner seg i landet. Anslag fra en Yale-studie anslår 22 millioner illegale.

USA er i samme situasjon som Vest-Europa. Men det får du aldri vite av våre egne, statsbetalte medier.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.