Den amerikanske transvestitten Sarah Ashton-Cirillo er suspendert fra sin stilling som talsperson for Ukrainas territoriale forsvarsstyrker, etter å ha kommet med uttalelser som ble oppfattet som klare trusler mot folk med feil meninger.

Dette etter at han kom med truende ytringer om «propagandister» – noe som fikk den amerikanske senatoren J.D. Vance til å reagere.

46 år gamle «Sarah Ashton-Cirillo», som han kaller seg, ble utnevnt som talsperson for en måneds tid siden, men nå har han havnet i trøbbel, skriver Fria Tider.

I en video som liknats vid en skräckfilmsvariant av en nordkoreansk propagandasändning riktade Ashton-Cirillo förra veckan hot mot «propagandister», som skulle «jagas» och «straffas».

– Nästa vecka kommer de ryska djävlarnas tänder att gnissla ännu hårdare, och rabiata käftar kommer fradgas i okontrollerbart raseri medan världen får se en av Kremls favoritpropagandister betala för sina brott, förklarade transvestiten.

Senator J.D. Vance (R) reagerte kraftig på utspillet, som han oppfattet som en tolket som en trussel om å myrde pro-russiske opinionsledere og journalister. Vance sendte derfor brev til brev til utenriksminister Anthony Blinken, forsvarsminister Lloyd Austin og Bidense etterretningsdirektør Avril Haines.

I brevet uttrycker han sin oro över att amerikanska resurser går till att främja våld eller hot om våld mot människor som uttrycker sina åsikter. Han påpekade också att kritiker av USA:s Ukrainapolitik – med militärt stöd i biljonklassen – kategoriskt stämplas som just propagandister, inklusive flera presidentkandidater och amerikanska journalister.

Det ukrainske forsvaret sier nå at uttalelsene til Ashton-Cirillo ikke var godkjente, og at han nå er utestengt fra tjenesten mens saken er under etterforskning.

Å utnevne en transperson fra USA som militær talsperson kan kanskje ha blitt sett på som en taktisk genistrek i Kiev, siden de er i konstant behov for mer penger og våpen fra vestlige land som er preget av kulturmarxisme, skriver Fria Tider.

I et svar på anklagene fra Vance sier Ashton-Cirillo at Ukraina ikke dreper journalister, men understreker samtidig at «propagandister» ikke er ekte journalister, men krigsforfrytere som står på Putins side, og derfor må straffes.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.