Russlands innenriksdepartement har utstedt en arrestordre på senator Lindsey Graham (R) etter uttalelser den amerikanske senatoren kom med om krigen i Ukraina.

NTB-AP rapporterer om saken.

Fredag møtte Graham Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. I en redigert video Zelenskyjs stab la ut etter møtet, sier Graham at «russerne dør» og at den militære støtten til Ukraina er «det beste vi noensinne har brukt penger på».

De to utsagnene har tilsynelatende kommet i ulike deler av samtalen, men i videoen fremkommer de rett etter hverandre, noe som har fått sinnene i kok på russisk side.

– Det er hardt å se for seg en større skam for et land enn å ha sånne senatorer, sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov søndag.

Russlands  innenriksdepartementet har erklært en arrestordre.

Graham selv skriver på Twitter at han «gleder meg umåtelig over at min støtte til Ukraina terger Putins regime».

– Jeg vil fortsette å støtte opp om Ukrainas frihet fram til alle russiske soldater er kastet ut fra Ukrainas territorium. Jeg vil bære arrestordren fra Putins korrupte og umoralske regjering som et hederstegn, skriver Graham.

Graham besøkte Kiev for tredje gang etter invasjonen. Han oppforder Biden-regimet til å øke støtten til Ukraina ved å levere F-16 jagerfly og langdistansevåpen.

Under møtet med Zelenskyj sa senatoren at «russere dør…» og det er «de beste pengene vi noen gang har brukt», melder Independent.

Han skal også ha sagt at USA må ta kontrollen over Ukraine, for å forhindre at Kina tar over.

The Sun har publisert en video om samtalen. Det er dog kjent at videoen er klippet, så konteksten er uklar.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.