Partiet lover at vinkelsliperen skal få kjørt seg hvis de kommer i posisjon.

– Vi har ikke like mye midler som de andre partiene, som har fått kasta penger etter seg. Da ble vi nødt til å legge hodene i bløt og være kreative, sier Cecilie Lyngby, ordførerkandidat i Folkets parti.

Hun forteller at det var Johannes Nordsveen, styreleder i Folkets parti Frogner, som kom opp med ideen til videoene som har skutt fart på den sosiale plattformen X, som på noen dager har fått over 450.000 visninger.

– Det tar helt av, sier Lyngby, som legger til at «Nordsveen er en arbeidskar med alt mulig verktøy.»

I den ene videoen drar Nordsveen fram vinkelsliperen og «sager» tilsynelatende ned et skilt på Frogner som forbyr innkjøring, med unntak av sykler.

I en annen video har Folkets parti tatt turen til Oppsal, der de teiper opp flere parkeringsplasser – «for det trengs absolutt her oppe,» er budskapet.

Lyngby forsikrer imidlertid om at de verken har saget ned eller flyttet på noen skilt.

– Vi er ikke for sivil ulydighet, og setter alltid skiltene tilbake. Det er viktig å presisere at vi ikke er imot syklister. Det er et lite horn i siden til MDG, som står og klapper og takker folk langs veien som sykler. Nå gjør vi det samme for de som kjører bil, og står langs veien og takker bilistene for at de fremdeles holder Oslo i gang, avslutter Lyngby.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.