Cecilie Lyngby er kjent for sitt engasjement i kampen mot bompenger og har vært en sentral skikkelse i partiet Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB).

Lyngby skriver i en kronikk i abcnyheter, hvordan hun nå opplever situasjonen i Oslo.

– I min oppvekst hadde jeg ingen redsel for å ferdes i min by, det har jeg i dag dessverre. I mine 53 år har jeg aldri vært redd før nå. Leser stadig i mediene om knivstikking, drap og uro og dette skremmer meg enormt. Vi har alltid vært et trygt land, det er vi ikke lenger, skriver Lyngby blant annet.

Den tidligere lederen for Folkets Parti FNB, som nå er med i Det norske industripartiet (DNI), mener politiet må styrkes, og ta folk og anmeldelser mer på alvor.

– Jeg har selv opplevd å bli avvist på politistasjonen. Skulle anmelde et tyveri, stod i kø en stund og ble sendt hjem igjen for å anmelde på nettet. Synes ikke det var greit da jeg hadde behov for å prate med politi, skriver Lyngby.

Hun er opptatt av at ingen politistasjoner må legges ned, og at det må flere synlige politifolk ut i gatene landet rundt. Lyngby avslutter med følgende:

– Vi har mye å ta tak i her og et sted må vi starte. Så la oss få inn mer politi og vise at vi sammen kan få et tryggere land der alle kan bevege seg uten å være redde.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.