Cecilie Lyngby (FNB) og Tone Ims Larsen (Frp) på vei inn på Politihuset på Grønland for å levere anmeldelsen. Foto: Øyvind Thuestad.

– Det skal være likhet for loven, sier Tone Ims Larsen på vei inn for å levere anmeldelsen av byrådsleder Raymond Johansen og byråd Lan Marie Berg.

Ims Larsen (Frp) og Cecilie Lyngby (FNB) viser til dommen mot tidligere daglig leder i Veireno, Johnny Enger, som i Høyesterett denne uken ble dømt til 120 dagers fengsel for brudd på arbeidsmiljøloven under søppelkrisen i Oslo i 2017, men også til andre som har fått svi for langt mindre overtredelser enn hva Oslo kommune har gjort seg skyldig i.

Ims Larsen reagerer også på det hun kaller uthaling av saken:

– Nå må det ageres. Vi gjør dette på vegne av Oslos befolkning, for det skal være likhet for loven. Mange må betale store bøter, gå i fengsel eller legge ned sine bedrifter når de bryter arbeidsmiljøloven. Da er det minste vi kan forvente at Lan Marie Berg og Raymond Johansen tar dette på alvor, og at det får konsekvenser.

Anmeldelsen signeres utenfor politihuset like før Tone Ims Larsen og Cecilie Lyngby går inn for å levere den. Foto: Øyvind Thuestad.

Document var med inn på Politihuset i Oslo da Tone Ims Larsen, fylkesleder i Oslo Frp og Cecilie Lyngby, bystyrerepresentant for Folkeaksjonen Nei til mer bompenger, leverte anmeldelsen av de to byrådstoppene.

Så mens Dagbladet lørdag ettermiddag forgjeves forsøkte å få en bekreftelse fra politiet på at anmeldelsen er mottatt, kan vi bekrefte at anmeldelsen ble mottatt av politiet, som forsikret  overfor Ims Larsen og Lyngby at det ville bli opprettet sak.

– Dette er den juridiske delen av saken, mistillit og høring, som er den politiske delen, kommer til å gå sin gang, uavhengig av at vi nå anmelder Berg og Johansen, understreker Lyngby.

Det har vært rapportert om opptil 250 000 brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune.

Kommunerevisjonen leverte i januar en rapport som bekreftet at miljøbyråden og helsebyråden har hatt for dårlig kontroll med brudd på arbeidsmiljøloven.

– Hva skjer med kommunerevisjonens rapport?

– Det er levert to rapporter, og vi venter på en tredje. Jeg har lest hele PWC-rapporten, og bare i den er det kartlagt nok brudd på lover og regler til at det holder for en anmeldelse, og nok til at det kan stilles mistillit, sier Lyngby.

Hun sier at hele FNBs bystyregruppe støtter anmeldelsen. Ims Larsen presiserer at hun i denne saken handler som privatperson og ikke på vegne av sin bystyregruppe:

– Men jeg regner med at bystyregruppen vil reagere når de får presentert den tredje rapporten, sier Ims Larsen.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.