Frode Myrhol og Cecilie Lyngby er begge lederkandidater på landsmøtet til Folkeaksjonen nei til bompenger FNB på Gardermoen. Foto: Terje Pedersen / NTB

En enstemmig nominasjonskomité i Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) gikk inn for delt lederverv for Frode Myrhol og Cecilie Lyngby.

– For meg har det alltid vært viktig å ha styring på den politiske biten. Derfor er den foreslåtte løsningen noe jeg er veldig, veldig fornøyd med. Om landsmøtet støtter det, vil jeg fortsette med det jeg alltid har ønsket å jobbe med, nemlig politikk, sa Myrhol til landsmøtet ifølge Stavanger Aftenblad.

Landsmøtedelegatene i salen på Hotel Clarion Oslo Airport svarte med applaus.

– Jeg vil takke for masse tillit. Å dele et lederverv med Frode. All tyngde og alle ryggsekker som lå på mine skuldre i går, er borte. Mitt motto er å si ifra. Det kommer jeg til å fortsette med om jeg får tilliten fra dere. Jeg kommer til å følge med, også om jeg får plass på Stortinget, sa Lyngby.

Valget ble gjennomført med applaus fra landsmøtedelegatene.

Lørdag fortalte Myrhol om sjokket over at han risikerte å bli vraket som partileder i FNB, som han selv grunnla i Stavanger i 2014. Et østlandsdrevet flertall i valgkomiteen pekte på Lyngby fra Oslo som ny leder.

Etter valget sier Myrhol til avisa at løsningen kom på plass lørdag kveld.

– Jeg blir politisk leder, og Cecilie blir administrativ leder. Dette tror jeg er lurt for partiet., sier Frode Myrhol.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.