Leder i tidligere Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB), nå Folkets parti FNB, Frode Myrhol. Foto: Terje Pedersen / NTB

Partiet Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) har endret navn til Folkets parti FNB. Partiet gjorde et svært dårlig valg sist høst.

NTB melder at protestpartiet mot bompenger ønsket å bytte navn for ikke å bli sett på som et énsaksparti. Nå er partiet registrert i Brønnøysundregistrene under navnet Folkets parti FNB.

– Det er kanskje litt pretensiøst å kalle seg «folkets parti», men vi ønsker å stå fram som et parti for folket. Navnet viderefører identiteten som vi har opparbeidet oss gjennom seks år, sier partileder Frode Myrhol til Bergens Tidende.

På spørsmål om hva FNB står for nå, svarer han:

– Det står rett og slett bare for FNB. Det trenger ikke stå for noe, men det er så innarbeidet at vi ikke hadde helt lyst til å gi slipp på det.

Partiet hadde et katastrofevalg i høst, og endte opp med å få så vidt over 3 300 stemmer på landsbasis.

Det er et svært magert resultat for et parti som i kommunevalget i 2019 av mange ble sett på som en raskt voksende utfordrer til de etablerte partiene. Mange oppfattet da FNB som en frisk motpol til MDG. Faktisk fikk partiet hele 9,3 prosent av stemmene i Stavanger og 16,7 prosent i Bergen.

Men dette snudde seg altså brått ved stortingsvalget i 2021.  Slik kommenterer partileder Frode Myrhol dette seneste valgresultatet:

– Vi var selvsagt klare over at vi ikke hadde sjanse å få inn et mandat på Stortinget. Mange har nok også tenkt at det vil være en bortkastet stemme til oss i et stortingsvalg. Men vi hadde et annet mål: å få minst 5.000 stemmer på landsbasis. Da kunne vi skifte navn. Ærlig talt trodde vi at vi skulle klare 7–8.000 stemmer, men fikk bare 3.371. Det var jo en skuffelse, sier han til Aftenbladet.

Så gjenstår det å se om partiet kan reise seg igjen under navnet Folkets parti FNB.

 

Bestill i dag! Fortsatt noen på lager, nytt opplag er på vei.

Kjøp Kents bok her!


Bestill høstens suksessbok:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Støtt oss, bli abonnent du også:

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.