Krøllet sammen i en dyrehage sentralt i Nicaragua ammer en puma sin månedsgamle snøhvite unge.

Den lille pumaen med rosa nese som bor i Thomas Belt Zoo i Juigalpa i det sentrale Nicaragua, er den første albino pumaen som er født i fangenskap i dette mellomamerikanske landet, og ifølge anslag fra dyrehageveterinær Carlos Molina, en av bare fire i verden, skriver Reuters.

Selv om ungen er frisk og spiser godt, advarer Dr. Molina om at det fremdeles er tidlig, og albino pumaer krever mye omsorg og er følsomme for sollys.

Ungen og dens to beige-fargede og flekkete søsken holdes i et forseglet bur slik at moren ikke blir stresset eller forvirrer menneskeodører med lukten av nyfødte, noe som kan føre til at hun angriper dem.

Hennes partner holdes i en separat innhegning, siden hannpumaer er kjent for å drepe avkommet sitt.

Veterinæren har ikke hatt noen fysisk kontakt, og kjønnet til den lille albino-pumaen er derfor ukjent.

Når kattene når tre måneders alder, planlegger dyrehagen å vise dem for allmennheten. Ifølge dyrehageledelsen besøkes Thomas Belt av rundt 50 000 – 60 000 besøkende hvert år.

Pumaer finnes over hele Amerika, fra de høye Andes-regionene i sørlige Peru til junglene i Mellom-Amerika.

Den internasjonale unionen for bevaring av naturen sier at pumaer har det største geografiske utbredelsesområdet av alle landlevende pattedyr på den vestlige halvkule, selv om de nesten ble utryddet fra den østlige halvdelen av Nord-Amerika etter den europeiske koloniseringen.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.