I Bidens Amerika, bor det nå hundrevis av migranter som skjules bak svarte gardiner på O’Hare flyplass i Chicago. Situasjonen beskrives som umenneskelig og en humanitær krise.

I 2004 spilte Tom Hanks hovedrollen i filmen «The Terminal» som handlet om en østeuropeisk mann som bodde på New Yorks John F. Kennedy flyplass terminal i nesten ett år. Mannen ble nektet innreise til USA mens han samtidig ikke var i stand til å returnere til hjemlandet på grunn av et militærkupp.

Tyve år senere, i Bidens Amerika, bor det nå hundrevis av migranter som skjules bak svarte gardiner på O’Hare flyplass i Chicago. Ifølge News Nation bor for tiden 433 asylsøkere på terminalen og situasjonen beskrives som umenneskelig og en humanitær krise.

Foto: Skjermbilde YouTube. News Nation.

Daily Mail skriver at tilstrømningen av asylsøkere er et resultat av at Texas transporterer tusenvis av migranter til demokratisk-ledede byer for å protestere Biden-administrasjonens grensepolitikk.

Migrants overcrowd makeshift shelter at Chicago airport | Morning in America.

På det provisoriske krisesenteret er maten av dårlig kvalitet og migrantene får ferdigmat som hurtignudler. I tillegg sover de på gulvet, det er mangel på tilgang til helsetjenester, dusjer og klesvask, utilstrekkelig sengetøy og ingen muligheter til å plassere barn på skoler, ifølge Chicago Sun Times.

Mange av migrantene er barn og det meldes at de blir syke i magen på grunn av kostholdet.

– The makeshift shelter has poor quality food such as instant ramen, lack of access to health care, showers and laundry, inadequate bedding, and no support for placing children in schools, according to the Chicago Sun Times.

Migranter har også sovet på gulvet på Chicago politistasjoner siden juni mens de venter på tilgang til skikkelige tilfluktsrom.

Rundt 14.000 migranter har blitt fraktet til Chicago med buss siden august. Det er nå 15 krisesentre for asylsøkere over hele byen og et nytt senter forventes å åpne neste måned på sørsiden.

Ordfører i Chicago, Brandon Johnson, og guvernør i Illinois JB Pritzker har bedt om hjelp fra den føderale regjeringen for å effektivisere arbeidstillatelsen for asylsøkere.

Mandag sendte Texas den tolvte bussen fylt med migranter til Los Angeles bare en uke etter at byen stemte for å ta rettslige skritt og en straffesak mot delstaten angående bussprogrammet.

Bussen ankom Union Station i Los Angeles mandag morgen og fraktet 23 menn, 20 kvinner og 21 barn om bord. Migrantene er fra Colombia, Guatemala, Honduras, México, Nicaragua, Russland og Venezuela.

– The bus arrived at Union Station in Los Angeles on Monday morning and carried 23 men, 20 women and 21 children onboard.

– The migrants are from Colombia, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Russia and Venezuela.

I juni sendte Florida tre dusin migranter med privatfly til Sacramento som er hovedstaden i California, noe som overveldet både krisesentre og hjelpearbeidere i byen.

Tidligere i år erklærte innbyggerne på Martha’s Vineyard en nødsituasjon da DeSantis sendte to fly fylt med migranter til den elegante øya hvor Barack Obama har herregård – og som er kjent for å være elitenes lekeplass.

Store byer over hele USA har nådd bristepunket og vi  er vitne til situasjoner vi ikke kan huske har skjedd før, som demonstrajonen mot migrantkrisen utenfor boligen til guvernøren i New York, Erik Adams.

Dette er mennesker fra all walks of life, både konservative og liberale.

Hold dere fast folkens, skriver en person i kommetarfeltet. – Det kommer bare til å bli verre.

– Buckle up folks, it’s just going to get worse…

Heated protests outside Gracie Mansion over ongoing migrant crisis.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.