Bilder som dette forbinder vi med juntaene i Latin-Amerika når de viste jernneven mot ubevæpnede demonstranter. Men det er ikke Pinochets Chile, men Maduros Venezuela. Venstreorienterte journalister er klar over undertrykkelsen, men går stille i dørene. Fremdeles opererer de ut fra en forestilling om at eksponering av venstrevold tjener høyresiden, dvs. Trump. Det var det samme Jean-Paul Sartre sa da undertrykkelsen i Sovjet kom for en dag; man måtte ikke ta motet fra arbeiderne i Billancourt. Foto: Reuters/Carlos Garcia Rawlins/Scanpix

 

Evo Morales måtte gå av fordi han bedrev valgfusk, grov nok til at internasjonale valgobservatører ble nødt til å si ifra. I 15 år har Morales sittet, og man trenger ikke ha stor fantasi for å forstå at med venstresidens hang til dominans, blomstrer nepotisme og korrupsjon.

Makten går dem til blodet, og de vil ikke gi den fra seg. Venstresiden har sittet i Ecuador, Bolivia, på Cuba, i Nicaragua og i Venezuela.

NRK har forherliget regimene i årtier. Nå synger de på siste verset, og det er taust om hvorfor folkemassene vil storme palassene. Folket er på feil side!

Det ene fyrtårnet etter det andre har vist seg som et brutalt diktatur som skyter på demonstrantene. Ortega i Nicaragua dreper heller studentene enn å gå av.

Det samme gjør Maduro i Venezuela. Rappportene om massiv vold kommer og går og huskes ikke, slik de ville blitt om det f.eks. var Bolsonaro som var ansvarlig.

Dette tallet burde sjokkert Vesten:

I juli publiserte FNs høykommissær for menneskerettigheter en rapport som sa at 6800 mennesker ble drept i Venezuela i fjor og mellom januar og mai i år som følge av «motstand mot myndighetene».

6800 er et meget høyt tall. Pinochet drepte 1500 utenomrettslig, juntaen i Argentina 32.000. Maduros regime oppfører seg som en junta. Men vi hører ikke så mye om overgrepene. Derimot blir alt Bolsonaro gjør, kommentert og trukket frem. Han er jo en Trump-klone.

I Venezuela snakker vi ikke om enkeltepisoder i stridens hete, men om systematisk likvidering av demonstranter:

Sikkerhetsstyrker i Venezuela har pekt ut og drept unge menn i fattige nabolag i regjeringens forsøk på å slå ned på opposisjonen, ifølge Human Rights Watch.

Rettighetsorganisasjonen sier de har dokumentert ni hendelser der sikkerhetsstyrker i Venezuela torturerte eller henrettet personer. De mener det er en del av et større mønster av utenomrettslige drap som følge av «motstand mot myndighetene».

– Venezuelas sikkerhetsstyrker tar loven i sin egne hender, dreper eller vilkårlig arresterer folk de sier har begått noe kriminelt, uten å vise til bevis, sier direktør José Miguel Vivanco for Amerika-avdelingen i Human Rights Watch.

– Drepte sønnen

Et av ofrene, en kvinne som Human Rights Watch sier de har snakket med, sier at en soldat brøt seg inn hjemme hos henne og viste et bilde av en gruppe unge menn som inkluderte sønnen hennes. Soldaten skal deretter har sendt kvinnen, datteren og to andre små barn utendørs, før hun hørte seks skudd. Sønnen hennes ble deretter tatt med bak i en bil og fraktet til sykehus. Sønnen hennes døde.

Kvinnen sier ifølge organisasjonen at hun har gitt vitnebeskrivelser overfor politiet, men at hun ikke har hørt noe fra påtalemyndigheten om saken.

Visedirektør Tamara Taraciuk Broner i Human Rights Watch tar til orde for at det opprettes en internasjonal gruppe som kan etterforske hendelsene i forbindelse med bruddene på menneskerettighetene.

Kritikk også i juli

Dette er andre gang siden juli Venezuelas sikkerhetsstyrker får kritikk for angivelig å bryte menneskerettighetene.

I juli publiserte FNs høykommissær for menneskerettigheter en rapport som sa at 6800 mennesker ble drept i Venezuela i fjor og mellom januar og mai i år som følge av «motstand mot myndighetene».

Nicolás Maduros regjering har foreløpig ikke kommentert Human Rights Watchs funn, men han har tidligere forsvart sikkerhetsstyrkenes arbeid i forbindelse med lignende anklager, ifølge nyhetsbyrået AP.

Sikkerhetsstyrkene ble etablert som en enhet i 2017 for å få bukt med organisert kriminalitet og narkotikahandel. (NTB)

I Nicaragua nekter sykehusene å behandle sårede demonstranter. De blør i hjel.

Er det overhodet mulig å forestille seg at Bolsonaro kunne gjort noe tilsvarende?

Venstreorienterte medier holder sin beskyttende hånd over sine egne når de har makten, selv når de blir morderiske for å bli sittende.

Når venstresiden jukser, og de blir stilt til ansvar og må gå, som i Bolivia, heter det at de har vært utsatt for et kupp.

Det at Morales trakk seg etter protester og anklager om valgfusk, mener flere andre land i regionen var et «statskupp».

– Et statskupp fant sted i Bolivia som et resultat av felles aksjoner fra voldelige sivile, selvutnevnte politifolk og hærens passivitet, skrev Argentinas president Alberto Fernández på Twitter søndag.

Også Venezuelas president Nicolás Maduro og Nicuraguas president Daniel Ortega mener det samme. (NTB)

Da Lula ble stilt for retten i Brasil og dømt for korrupsjon, gikk CNN all in og sa at det var et kupp.

Partiskheten er blitt tydeligere i takt med at venstresiden er presset.

NRK har i alle år fortegnet og propagandert for venstresiden. Nå når den innhentes av korrupsjonen og folk går ut på gatene, spør programledere i studio: – Hvorfor skjer dette? Det kommer svevende svar. Morales og Maduro har nok vært litt på kanten, men vi får aldri høre om hvor korrupte de har vært.

Arnt Stephansen sparer sin edder og galle til Bolsonaro. Han mente at brasilianerne ikke fortjente demokrati når de kunne velge en slik president.

Venstresiden er i ferd med å gå skoene av seg i Latin-Amerika. Slik Sovjet og Øst-Europa falt, faller nå regimene i Latin-Amerika. Det sier noe om at venstresiden og sosialisme også der er i ferd med å løpe linen ut.

Obrador i Mexico har tilbudt Morales asyl. Dét er ikke noe godt tegn.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂