Fjernkulturell innvandring er i ferd med å destabilisere det ene europeiske landet etter det andre. Lengst er oppløsningen kommet i Frankrike med Sverige hakk i hæl. Norge har i årevis fulgt en politisk kurs som vil få de samme følger som i Sverige.

I juni ble sju personer skutt i Stor-Stockholm bare på én helg. I fjor ble det begått 64 drap med skytevåpen i Sverige etter i snitt én skyteepisode om dagen.

Innvandringens dødelige konsekvenser skaper ikke bare frykt og oppgitthet. Svenskene er i ferd med å miste fremtidstroen. Jämlikhet var i generasjoner Socialdemokraternas ledetråd. Og de lyktes, Per Albin Hansson og Tage Erlander – folkhemmets arkitekter. Nå er det politiske forfallet kommet så langt at de sosiale forskjellene er tilbake på 1940-årenes nivå. Evnen til sosial trygghet undermineres. Årsaken er tydelig for alle som vil se.

En meningsmåling som nylig ble publisert i Dagens Nyheter viser at 56 prosent av svenskene mener landet deres utvikler seg i feil retning. Bare 8 prosent av folket mener Sverige er på rett kurs. Dette er mindre enn hva selv den muslimske delen av folket utgjør.

Det er «brottslighet, gängkriminalitet og sjutningar» som er de viktigste årsakene til at svenskene har mistet fremtidstroen og tilliten til landet sitt. Spørsmål som klima og miljø bekymrer til sammenligning bare en ørliten minoritet. Sosialdemokratiets æra later til å være omme – avløst av muslimsk terror, våpen, kaos og frykt.

Olof Palme, partilederen og statsministeren som selv ble et voldsoffer, advarte mot følgene av uhemmet innvandring fra voldskulturelle land. I et avisintervju så tidlig som i 1977 fremholdt han at innvandringen må reguleres sterkt. «Alltså at vi på et rimelig sätt, kvantitativt, kan bemästra problemet». Hans ord gikk i glemmeboken med hans død ni år senere. Da ble slusene for muslimimport åpnet på vidt gap for det Palme omtalte som et problem..

Det tilsvarende skjedde i Norge. Trygve Bratteli fikk i sin statsministertid innført innvandringsstopp. Bratteli så at islam og fascisme er to sider av samme sak. Han hadde selv opplevd fascisme i praksis og kom så vidt fra Hitlers dødsleirer med livet i behold og ville forhindre fremvekst av nyfascisme på norsk jord gjennom innvandring av muhammedanere. Bratteli kjente lusa på gangen. Han var knapt stedt til hvile før Stortinget opphevet vedtaket.

Resultatet ser vi i Oslos gater hvor skyting og annen muslimsk kriminalitet hører til dagens uorden. Politikerne tar ikke alvoret inn over seg. Politisjefer lyver og hevder det ikke er noen sammenheng mellom Oslo-volden og de muslimske miljøene. Virkeligheten fornektes.

Men noen ser sammenhengen – og har mot til å ta bladet fra munnen. Unge Høyres leder Ola Svenneby tok i et intervju med Aftenposten nylig til orde for at Norge erklærer innvandringsstopp. Han er bekymret og viser til utviklingen i Frankrike og Sverige. – Vi får et samfunn som er i ferd med å falle fra hverandre, sier Svenneby.

Unge Høyre-lederen ønsker en helt ny innvandringspolitikk: Antall kvoteflyktninger skal settes til null, dagens asylsystem oppheves og retten til familiegjenforening begrenses.

Svenneby har fått både ris og ros av sine partifeller for å sette problemet på sakslisten. Tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang mener for eksempel at innvandringspolitikken må kunne diskuteres og mener at Høyre «har vært politisk korrekte altfor lenge».

Men det mener ikke partileder Erna Solberg. Hun avviser innspillet fra ungdomspartiets leder. Det overrasker oss ikke. Solbergs politiske hjerte er pantsatt i utlandet. På den årlige sikkerhetskonferansen i München erklærte hun i 2020 som statsminister på Norges vegne at nordmenn ikke har større rett på å bo i Norge enn folk fra alle andre verdenshjørner. Nordmenn som ikke deler hennes syn, omtalte hun som «sammensurium». Det var statsministeren sin det!

At Norge er i oppløsning, at velferdsstaten forvitrer og storbyfolks trygghet trues som følge av innvandring fra voldskulturelle land, ser alle – bortsett fra de ypperste eliter.

Men det gir i alle fall et lite håp at det største partiets ungdomsleder har åpne øyne og ører – og tilstrekkelig fryktløs moral til å si fra.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.