I Dagbladet kan man lese at i Cartagena i Spania velger mange å holde seg inne for å unngå hetebølgen som herjer i Sør-Europa.

«Spania er et av landene som er hardt rammet av hetebølgen. Flere velger å søke under tak og skygge for å unngå de varmeste timene i løpet av dagen», skriver avisen.

Dagbladet viser til den britiske turisten Mark Warren (42), som hevder at de fleste holder seg innendørs i havnebyen Cartagena.

– Cartagena er som en «spøkelsesby», sier Warren til Sky News.

Det hevdes videre at det i går, på onsdag, var meldt 41 grader i byen, noe Warren gruet seg til.

Den gode nyheten for den britiske turisten og andre som tror de kommer til et flammende inferno hvis de tar en ferietur til Cartagena i Murcia, er at det mirakuløst nok ser ut til å bli helt normale temperaturer i regionen fra og med i dag, torsdag.

Skjermdump fra Microsofts værmeldingstjeneste

– Varmen er ikke for de svake, det er helt sikkert. Den er nådeløs. Det er en veldig aggressiv type varme, og svetten drypper konstant, sier britiske Warren ifølge Dagbladet og Sky News.

Dagbladet følger så opp med å vise til den meteorologiske tjenesten Meteoalarm, som kommer med rødt farevarsel for varme på flere reisemål som er populære blant nordmenn. Kroatia, Italia og Spania er blant dem som er hardest rammet, hevdes det her.

Til slutt minner Dagbladet leserne sine på at pressetalsperson i Utenriksdepartementet Mariken Bruusgaard Harbitz oppfordrer nordmenn på reise til å følge lokale myndigheters råd.

«Et mindretall norske borgere har kontaktet Utenriksdepartementet i forbindelse med hetebølgen», skrev Harbitz i en e-post til Dagbladet tirsdag.

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.