Den blodrøde fargen på værkartet har nå gått over til svart. Dagbladets agenda i klimadebatten er lett gjennomskuelig.

I likhet med flere andre hovedstrømsmedier får Dagbladet tak i et intervjuobjekt som velvillig lar seg lede til å si at det er for varmt i Spania.

Selv om personen eller personene som lar seg intervjue legger hovedvekt på at de storkoser seg i Spania, lager Dagbladet sin egen vri på det.

I en artikkel publisert 12. juli skriver avisen om 35-åringen Kristoffer Skei, som er på ferie i Alicante sammen med sin kone Sara Oxaal.

Skei forteller at de koser seg på tur, men at de har holdt seg innendørs på de varmeste tidene. Det får Dagbladet til å skrive:

«Spørsmålet er hvor lenge Skei orker å bli, når det flommer av farevarsler om hetebølgen som herjer over Sør-Spania.»

Avisen fortsetter så med følgende:

  1. «Alicante er hardt rammet av ekstremværet, og det er meldt hele 35 grader flere dager denne uka. Flere varmerekorder forventes å bli slått.»

Bildet Dagbladet bruker, ser slik ut:

Foto: Meteored

Dagbladet skriver så om 200 tilfluktsrom med en behagelig temperatur som kan finnes spredd utover landet, flere lokalaviser som kommer med råd om å søke vekk fra sola, og en advarsel fra spanske meteorologer på Twitter:

«Oppdatert spesialvarsel: Temperaturene vil bli svært høye de neste dagene i store områder av landet, skriver Spanias meteorologiske byrå, (AEMET).»

Intervjuobjektet Skei sier de sitter inne mye mer enn vanlig, men at det ikke har påvirket planene stort.

– Det går i mye aircondition, vann og solkrem, sier han til Dagbladet.

Etter samtale med flere nordmenn som bor i Spania får Document høre at det riktignok er varmt, men ikke verre enn det normalt sett er på denne årstiden.

Et kjapt søk via Microsofts værprognose for Spania de kommende dagene avslører også kun normale solrike og flotte dager.

Skjermdump fra Microsoft værprognose

NRK og de andre massemediene kjører hardt på med sin klimaagenda, men Dagbladet er kanskje den mest ekstreme av dem alle.

Regelrett løgn og dommedagsprofetier uten rot i virkeligheten burde være noe man kunne slippe å få servert til morgenkaffen.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.