Document har kontakt med flere skandinaver som bor i Spania, og vil rapportere jevnlig derfra om hvordan været virkelig er, litt som en fakta sjekk på hovedstrøms medienes krisemaksimering om klimaendringer i landet.

En skandinaver som bor i La Romana distriktet, som er rundt 4 mil nord for Alicante, et område som media har fokusert mye på, har gitt oss noen opplysninger om hvordan forholdene er der.

– Hvor jeg befinner meg er det nå 24 grader på kvelden. På denne tiden pleier det å være omkring 27-30 grader. Vi har altså lavere temperatur nå enn hva det pleier å være. Dagtemperaturen skulle ha vært oppe på omkring 38-40 grader, men har
bare vært oppe på 32, sier Documents kilde.

Skjermdump fra internett

Han forteller at i området hvor han bor, som har blitt beskrevet av media til å være et uttørket område hvor avlingene er ødelagte, så dyrkes det mye vindruer, vannmelon, mandler,
granatepler, samt sorte fiken.

Slik forsøker Dagbladet å skremme deg med «ekstremvarme» i Spania

 

Foto: Privat

På en spasertur i går tok vår kontaktperson disse bildene som viser grønne trær og masse frukt som vokser vilt i området. Han tok med seg disse fruktene som han fant på turen:

Foto: Privat

Han kan fortelle at det selvsagt kan bli veldig varmt i området, men at det ikke har noen innvirkning på landbruk eller folk og fe ellers.

– For 3 år siden hadde vi i 2 døgn med 46 grader i skyggen. Det var varmt, men vi lever enda og det var ingenting som ble kokt, sier han.

I går søndag 27. august kan skandinaven fortelle om en temperatur på kun 23 grader, noe som er langt under normalen, samt lyn, torden og regn. I tillegg kom en ubehagelig overraskelse.

– Vi har dag opplevd store hagl byger med
hagl på omkring 1 centimeter i størrelse. Det kunne virkelig høres på vinduer
og tak, og det var også virkelig voldelige vindstøt, sier han, og avslutter:

– Det dårlige og kalde været kommer til å legge en kraftig demper på utendørs
markeder hvor det pleier å kry av folk.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.