Skribent Petter Farstad vil gjerne bli spart for all intoleransen, dumskapen og egoismen som spres på sosiale medier om klimaendringene.

«En hel verden opplever nå ekstremnedbør, hetebølger og ekstremtørke og at skogbranner rammer oftere og blir mer og mer intense, skriver Farstad i Dagsavisen.

Den venstrevridde skribenten går hardt ut mot dem som har en annen mening og oppfatning enn ham selv:

«Hver eneste gang pressen skriver om ekstremvær, naturkatastrofer, høye temperaturer, skogbranner og tørke som skyldes klimaendringer, så går klimafornekterne bananas med latter-emojier. Og kunnskapsløse uttalelser hagler i kommentarfeltene», skriver han.

Farstad vil gjerne belære alle «de tåkebelagte» om hva som er forskjellen på vær og klima.

Italiensk parlamentariker vil kriminalisere «klima­fornektelse»

«Dette er mennesker som tydeligvis ikke evner å se forskjell på vær og klima, der de hamrer løs på tastaturet for å spre sin mangel på kunnskap. De fleste av oss vet at vær er noe som møter oss hver dag når vi går ut døren, og at det kan endre seg fra dag til dag og fra år til år. Klimaendringer derimot, er værstatistikk over en lengre periode som er godt dokumentert av verdens ledende klimaforskere», skriver han.

Farstad har et spørsmål til deg som ikke tror at kloden står i brann og at det skyldes menneskene.

«Til dere som setter latter-emojier på at det settes stadig nye varmerekorder: Synes dere virkelig at det er morsomt at folk omkommer og at dyr lider i varmen?»

Farstad avslutter med en oppfordring:

«For hvis dere ikke synes det er så morsomt, så spar oss for intoleransen, dumskapen og egoismen som dere sprer rundt omkring på sosiale medier.»

 

 

Kjøp bøker fra Document!


 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.