De siste dagene har det vært godt og varmt i Hellas, og NRK er kjapt ute med å advare om «dødelig hetebølge».

Aller varmest var det i Milos – der temperaturen var oppe i 44 grader. Men også kjente feriesteder som Naxos og Mykonos hadde rundt 40 grader, skriver NRK.

I kjent stil finner statskanalen en som kan underbygge påstanden om den voldsomme heten.

Christian Grotnes Halvorsen er ambassadesekretær ved den norske ambassaden i Athen.

Han forteller at det har vært noen intense dager med høy temperatur. Det har satt sitt preg på alle.

– Det er en høy temperatur, det er varmt til alle døgnets tider. Det er litt som å være inne i en varmluftsovn når vi er ute og går. Så vi holder oss stort sett innendørs, både når vi jobber og ikke jobber, sier Halvorsen.

Det er tidlig på sommeren selv for grekerne å ha hetebølge nå, ifølge NRK.

– Det er uvanlig tidlig. Heldigvis er ikke dette en så veldig lang bølge, sier Halvorsen. Og da får det heller ikke de samme konsekvenser for folks helse og helbred.

Nyt sommerdagene uten å føle frykt og skam

Det ble kanskje ikke ekstremt nok for NRK, så de finner frem til Tore Furevik, som er klimaforsker og administrerende direktør i Nansensenteret.

– Myndighetene i land med hetebølger må sørge for at folk kan beskytte seg, og få vann ut til folk. Hetebølger er dødelige. Det er en veldig overdødelighet i hetebølger for alle folk, men først og fremst for de eldre og dem med underliggende sykdom, sier Furevik.

Furevik er ikke overrasket over temperaturene i Hellas nå.

– Det er rekordvarmt i verden, i Atlanterhavet, og i Sør-Europa, avslutter han.

Og dermed så er forfrosne nordmenn som modig forsøker å sitte ute på verandaen for å grille i 10 grader med stillongs og lue, hermed advart mot å dra på ferie til Hellas for litt sol og sommer.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.