Hetebølger, varmerekorder, klimakrise. Europa koker! Men i Norge er det kaldt og godt nok.

NTB fortsetter sin kampanje, og får hjelp av Eldbjørg Moxnes fra Meteorologisk institutt.

Mens hetebølger, varmerekorder og skogbrannfare preger Europa og verden, får Norge trolig lavere temperaturer enn normalt nå i siste del av juli.

For helga er det varslet temperaturer fra 20 grader og nedover de fleste steder i landet, med skiftende vær og noe regn.

– De aller fleste vil få ganske skiftende vær. Områdene nord for Bodø får en ganske fin helg, med sol i perioder. Temperaturene blir ikke spesielt høye, men Nord-Norge får mest opphold etter en litt våt periode i det siste, sier Eldbjørg Moxnes hos Meteorologisk institutt til NTB.

Det er faktisk så kritisk at man hører rykter om siesta i Spania! Som om dette er en nyhet. Selv befinner jeg meg i «Europa» akkurat nå, og ja, det er varmt, litt over 30 grader. I shorts og T-skjorte og med tilgang til skygge er ikke dette noe problem.

Skogbrannene i Canada forklares med hete! Men Canada er ikke et spesielt varmt land. Problemet er trolig at staten eier nesten all skog. Private skogeiere beskytter sin eiendom mot slike ødeleggelser, men staten bryr seg ikke.

Ingen her nede i Sentral-Europa klager. Ingen ønsker seg regn og kaldt sommervær. Ingen savner norske priser.

Norge er flott, men vi nordmenn har tradisjonelt oppsøkt varmere strøk. Mange nordmenn har frivillig valgt klimaendringer i ferien, i flere tiår.

Det er ti grader varmere her enn i hjembyen min akkurat nå. Krise? Nei, det krever bare litt fornuft og tilpasning.

Ingenting koker.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.