Allviteren Kjetil Rolness gjorde narr av nordiske pensjonister bosatte på Spanias solkyst.

Han delte et innlegg i august som latterliggjorde Documents artikkel om hvordan de som faktisk bor på stedet opplevde situasjonen.

«Document viser verden hvordan en gjør ordentlige meteorologiske observasjoner. Her har Meteorologisk institutt mye å lære. Alle de teite, upålitelige målestasjonene bør umiddelbart erstattes av sangriamarinerte pensjonister som kan fortelle hvordan været faktisk er», het det i innlegget Rolness delte.

I ettertid har det vært stille i media om global oppvarming. Ingen store overskrifter i NRK, VG, Dagbladet og resten av røkla om hvor kokende varmt, og svært farlig det er i Spania.

Kanskje er det slik at global oppvarming bare gjelder om sommeren der i gården?

De «sangriamarinerte pensjonistene» i området kan fortsatt fortelle at ingenting er unormalt for årstiden i Costa Blanca.

Denne gangen får de sågar støtte fra Rolness sine meteorologiske allvitere.

 

Skjermdump fra Holiday-Weather

Over kan man se en tabell som vier normaltemperaturen for Costa Blanca i september.

Skjermdump fra Microsoft weather forecast

Over her så kan man se temperaturene som forventes for 20. september.

De «sangriamarinerte» kan fortelle Document at det faktisk er litt kjøligere for årstiden enn hva normalen er, og at de har mer enn nok vann.

Hva den intellektuelle Rolness, spanske meteorologer og ikke minst norsk media måtte mene om dette, vet vi ikke.

Det fordi de møter denne informasjonen med den aller største stillhet.

Da gjenstår det bare å vente til neste sommer, hvor den globale oppvarmingen tar fatt igjen. I mellomtiden så får klimahysterikerne finne frem votter og lue, og forberede seg på å fryse i mange måneder før de igjen kan protestere mot «ekstremvarmen».
Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.