Etter en deilig sommer flere steder i Europa opplevde noen land fine dager i oktober også.

I Kroatia har folk strømmet til strendene siste dagen i oktober, og i Spania noterer de seg den varmeste oktober måned noensinne, skriver TV 2.

Ruben del Campo i Spanias meteorologiske institutt, Aemet, kan rapportere om godvær i landet.

– Dette kommer til å bli den varmeste oktober i Spania siden vi begynte å føre statistikk i 1961, sier han til AFP.

Den spanske meteorologen kan til turistenes store glede opplyse at denne trenden trolig vil vare også i november, desember og januar.

Guterres: – Prioriter klima eller opplev undergangen

Men klimaforskere deler ikke entusiasmen til solhungrige turister. De ser godværet som et faretruende tegn som kan indikere at den globale oppvarmingen akselererer.

– Det er vanskelig å tro at det er oktober med denne heten, tvitret World Meteorological Organization på fredag.

Nabolandet Frankrike har også en uvanlig mild måned bak seg, og varmebølgen strekker seg helt opp til sørlige deler av Sverige, hvor det i Kristianstad var 19,5 grader på fredag.

– Et par dager over 30 grader i oktober er normalt, men ikke så mange dager som vi har hatt nå. Dette er sommertemperaturen, sier del Campo.

Ifølge StormGeo kommer det fortsatt til å være en del varmere enn normalt for årstiden i sørvestlige deler av Europa, med opp mot 25 grader mange steder.

 

Kjøp Kents bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.