Temperaturen i den spanske byen Sevilla holder høye sommertemperaturer, og en meteorologisk «ekspert» er derfor bekymret for at regionen raskt er i ferd med å forvandles til en «smelteovn».

Sevilla har opplevd noen av landets varmeste temperaturer på grunn av sin beliggenhet langt fra kystens avkjølende innflytelse. Men de siste årenes gjentatte høye temperaturer har ført til bekymring blant meteorologene, som hevder at byen er i ferd med å «forvandles til en ørken».

Sevilla er ikke ukjent med høye temperaturer og kalles «den iberiske ovnen» på grunn av den varme luften som blåser inn fra Nord-Afrika. Byen ligger sørvest på den iberiske halvøy, i et område som påvirkes av fønvind, fordi byen ligger ved foten av de nærliggende fjellene.

Jim Dale, meteorologisk seniorkonsulent ved British Weather Services, sier følgende til Express.co.uk:

– Det som forårsaker det varme været, er vinden som kommer inn fra Afrika, over fjellene og inn på slettene. Når det gjelder beliggenheten, har hele dette området, inkludert Sevilla, alle forutsetninger for å skape varmt vær.

Med de «hetebølgene» som han hevder nå er i Storbritannia og i hele Europa, mener væreksperten at vi «beveger oss inn i ukjent territorium». Han tilføyer:

– Vi kan komme til å oppleve skyhøye temperaturer fra neste uke. Vi er på vei inn i kategorien 40–50 grader. Temperaturene vil øke etter hvert som sommeren skrider frem, og byen er i ferd med å forvandles til en ørken.

Klima­scientologien bedriver forsknings­­fusk, politikere svelger det rått

Dale mener at de høyeste varmenivåene i Sevilla pleier å være mot slutten av juli og de to første ukene av august, men at dette kan endre seg «avhengig av luftstrømmen».

Væreksperten forstår at turister forventer varme i Spania midt på sommeren, men at de må være forsiktige med det varme været.

– Lokalbefolkningen er kanskje vant til det varme været, men turister må være forsiktige. Farene som følger med det varme været, er vannmangel, samt personlig risiko for solstikk og dehydrering. Det er viktig at folk er fornuftige i varmen.

Ifølge AccuWeather vil temperaturen i Sevilla i Andalucía kanskje nå 40 °C i løpet av den første uken i august 2023 og holde seg på over 30-tallet gjennom hele måneden.

Sevilla er den fjerde største byen i Spania og hovedstaden i regionen Andalucía. Det er et populært reisemål med mer enn 2,9 millioner besøkende som overnattet på hotell og overnattingssteder i 2019.

«Reiseekspert» Huw Owen, en av grunnleggerne av TravelLocal, sier at Spania for tiden er et bestselgende reisemål etter Hellas og Italia.

– Kundene våre har en tendens til å unngå kysten og heller reise til Spanias kulturelle sentrum, inkludert Sevilla. Det er generelt best å besøke Sevilla om våren og høsten, for sommeren er for varm, selv for spanjolene. Sevilla ligger i en dal, så den brisen som finnes, blåser rett over byen i stedet for gjennom den, sier han, og legger til:

– Hvis du ikke kan unngå å reise om sommeren, må du tilpasse planene dine. Når det gjelder å ta forholdsregler mot varmen, er det best å gjøre som lokalbefolkningen og tilpasse dagen. Klokken 12–19 er for «de gale hundene» – det er da du bør hvile og søke skygge. Tidlig om morgenen eller kvelden og frem til de tidlige morgentimene er det spanjolene kommer ut, nettopp for å unngå varmen. Det betyr kortere nattesøvn, men du fyller på med søvn midt på dagen. Bra for nattelivet og bra for helsen også, hevder «reiseeksperten».

Slik forsøker Dagbladet å skremme deg med «ekstremvarme» i Spania

Han forklarer videre at det finnes mange aktiviteter og steder å utforske hvor man kan unngå varmen, for eksempel katedralen og Alcazar (det kongelige palasset).

– Hvis du vil unngå folkemengdene, kan du dra til Andalusian Centre of Contemporary Art. Det ligger i et gammelt kloster og er bygget for å tåle alt, selv i varmen. Eller ta turen til Museum of Fine Arts for å se mesterverk av Murillo eller Velazquez, sier Owen, uten å si noe til alle dem som drar nettopp for å søke etter sol og varme.

Britiske Røde Kors har også kommet med reiseråd til dem som reiser til «varme land» i sommer.

Dr. Ellie Murtagh, leder for klimatilpasning i Det britiske Røde Kors, sier:

– Hvis du reiser til et land med ekstrem varme, er det flere ting du kan gjøre for å beskytte deg selv og andre. Du bør blant annet bruke solkrem, holde deg ute av solen i de varmeste timene på dagen, drikke rikelig med vann og drikke mindre alkohol. Du kan også bidra til å holde det kjølig der du oppholder deg ved å holde persienner og vinduer lukket.

Hun legger til:

– Vi vet at ekstrem varme kan være spesielt farlig for sårbare mennesker. Så hvis du reiser sammen med eldre, gravide, små barn eller personer med kroniske sykdommer, bør du være ekstra oppmerksom på å sørge for at de er trygge og friske.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.