Dagbladet er kjent for sin misvisende, naive og direkte tåpelige klimaagenda, men nå setter avisen rekord.

I dagens avis kan man i en overskrift lese at:

«Spania koker».

Bakgrunnen for dette er én eneste dag i Malaga hvor det ble målt 29,9 grader. Det er selvfølgelig voldsomt varmt 11. september i Spania, men som vanlig skriver ikke avisen om hvorfor det ble så varmt i går.

Temperaturen i Spania har nemlig helt siden i høst vært kjøligere enn normalen. Men i går kom det varm vind fra Sahara, på samme måte som det kommer kalde vinder fra Sibir, noe Norge burde være godt kjent med.

I dag er temperaturen i Malaga nede i 15 grader igjen, noe Dagbladet finner det greit å hoppe over. Undertegnede har selv befunnet seg en måned i Spania, og kan underskrive på at det var kjølig.

Vinder som blåser varm luft fra Sahara er mest synlig på Kanariøyene, hvor mange av strendene er gule og ikke svarte. Kanariøyene er som kjent av vulkansk opprinnelse, og det finnes ikke gule bergarter der. Gul sand finnes det derimot i Sahara, mange mil fra øyene. Eksempelvis i Maspalomas, mer enn hundre kilometer fra Afrikas vestkyst.

Men for Dagbladet og EUs klimaovervåkingstjeneste er ikke slike ting av interesse. Her er det om å gjøre å skape et inntrykk av at det koker i Spania og på hele kloden.

«Også på øya Mallorca har det vært ekstremt varmt tirsdag – for tredje dag på rad, med temperaturer stort sett liggende på 25–26 grader», skriver Dagbladet.

Men de skriver ingenting om dagens temperatur, eller de kommende dagene.

 

Temperaturen på Mallorca de kommende dagene, ifølge Microsofts værtjeneste. Skjermdump fra internett.

– Det føles som en dag i slutten av september eller i begynnelsen av juni, skriver meteorologene om Mallorca-temperaturene.

Normaltemperaturen i desember ligger vanligvis på rundt 15 grader på Mallorca, påpeker de.

Altså akkurat slik temperaturen blir de kommende dagene.

For Malaga sin del er vi også tilbake til normale temperaturer fra og med i dag og fremover.

Temperaturen i Malaga de kommende dagene. Skjermdump fra Internett.

Undertegnede befant seg på Costa Blanca i en hel måned, og har nettopp dratt derfra. Det var kjølig og litt vind under de aller fleste dagene. Grei temperatur i solen på dagene, men direkte kaldt om nettene.

Det var godt med vann i vannmagasinene, overhodet ingen restriksjoner på vannbruk, og det regnet faktisk litt de siste dagene før jeg dro.

Når man ved selvsyn kan se, og ikke minst føle på egen kropp, den agendaen som Dagbladet og andre klimaekstremister har, går jo galskapen i det hele mer opp for en.

Dagbladet plasserer seg selv i en posisjon hvor de enten er regelrett kunnskapsløse eller korrupte, eller også begge deler.

Det er en posisjon jeg ikke trodde noen frivillig ville innta, men så feil kan man altså ta. Det vil si: Dét uttrykket burde nå forandres til:

«Så feil som Dagbladet kan man altså ta.»

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.