Prest og statsministerfrue i Sverige, Birgitta Ed, bar sin prestekrage under Nato-toppmøtet i forrige uke.
Både socialdemokraten Annika Strandhäll og høyrepolitikeren Richard Herrey mente at prestekragen var upassende, og at religiøse symboler ikke har noe på politiske møter å gjøre, skriver Expressen.
Statsminister Ulf Kristerssons kone var ikke den eneste på Nato-møtet som bar religiøse symboler. Tyrkias førstedame Emine Erdogan hadde en tradisjonell hijab.
Dét var det ingen som reagerte på.
Joel Halldorf, professor i kirkehistorie og medarbeider i Skaperkraft, synes det er merkelig at det kun er kristne symboler det reageres på.
«For i den store, vide verden, den som Sverige nå er så ivrig etter å bli en del av, er slike symboler vanlige. De bæres for eksempel av muslimer, jøder og sikher. Mener Strandhäll og Herrey virkelig at slike ikke skal engasjere seg i svensk politikk?», skriver han.
Halldorf legger også vekt på det faktum at mange prester ser på sitt yrke som et kall, ikke bare en jobb, og derfor ikke føler at de blander kortene ved å bruke sin prestekrage også i andre sammenhenger enn bare i kirken.
«Å bli tvunget til å ta av seg kragen, oppleves for mange svenske prester like unaturlig som det ville gjøre om noen bad en gift mann eller kvinne om å ta av seg sin giftering «for ikke å blande det offentlige og private», skriver professoren.