«Leta inte bland bergen ,vi finns överallt!». Dette var budskapet som lyste opp fasaden til Stockholms rådhus natt mot tirsdag, sammen med gruppen PKKs flagg. Samtidig ble bokstavene «PKK» projisert i gigantformat på fasaden til Globen. PKK regnes som en terrororganisasjon av Tyrkia, USA og EU.

Filmen som viste handlingene, har blitt spredt gjennom de såkalte Rojavakommittéernas twitterkonto og har fått både svenske og tyrkiske myndigheter til å reagere.

I en uttalelse publisert i Expressen skriver det svenske Utrikesdepartementet (UD) at utenriksminister Ann Linde (S) tar sterkt avstand fra «den manipulerte filmen og PKK».

«Meddelanden och bilder som vi har anledning att tro har manipulerats har spridits på sociala medier, och antyder att Sverige stödjer PKK», opplyser UD og fortsetter:

«Det här är en medveten och illvillig påverkanskampanj med tydligt mål att förhindra Sveriges anslutning till Nato.»

Lindes tyrkiske kollega, utenriksminister Mevlut Cavusoglu, har reagert sterkt på filmen, og mener handlingene viser svenske myndigheters problemer med å bekjempe terror.

– Da vi spurte myndighetene sa de først at de ikke visste om slike handlinger, men i dag sa svensk politi at en slik hendelse fant sted, sier Mevlut Cavusoglu til TRT World.

Stockholm kommune har anmeldt hendelsen til politiet.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.