Sveriges utenriksminister Ann Linde. Foto: Henrik Montgomery/TT News Agency via AP

Å påstå at svenske politikere representerer terrororganisasjonen PKK, er alvorlige og ubegrunnede anklager, sier utenriksminister Ann Linde.

Fra svensk side er man temmelig oppgitt over den kampanjen Tyrkia ser ut til å bedrive for å utsette eller stanse svensk medlemskap i Nato. NTB skriver om saken, og siterer den svenske utenriksminister Ann Linde:

– Feilaktige opplysninger om at svenske politikere i demokratiske forsamlinger representerer terrororganisasjonen PKK. Det er alvorlige anklager, som det ikke er grunnlag for. Vold, terror og ekstremisme har ingen plass i vårt demokratiske samfunn, skriver Linde på Twitter.

Den tyrkiske avisen Turkiye Gazetesi peker ut fem svenske politikere som anklages for å samarbeide med den kurdiske organisasjonen, melder Sveriges Radio. PKK regnes som en terrororganisasjon både i Tyrkia og EU – og dermed også i Sverige.

Tyrkia har satt foten ned for at Sverige og Finland får bli med i Nato og hevder blant annet at de nordiske landene støtter organisasjoner med koblinger til PKK.

Utenriksminister Mevlut Cavusoglu sier de to Nato-kandidatene må ta konkrete skritt for å berolige myndighetene i Ankara.

Alle de eksisterende medlemslandene må godkjenne nye medlemmer i forsvarsalliansen, slik at Tyrkia per i dag har vetorett i saken.

Les også: 

Erdoğans spill fortsetter: Har snakket med Stoltenberg, Andersson og Niinistö

Velkommen til lesermøte!

Ny bok! Bestill fra Document forlag:

Bestill også:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.