President Recep Tayyip Erdogan har i en telefonsamtale med statsminister Magdalena Andersson bedt Sverige om å stanse det Tyrkia hevder er terrorstøtte.

Erdogans kontor opplyser lørdag ettermiddag at Andersson ble bedt om å ta «konkrete skritt» for å få slutt på denne støtten.

Tyrkia har truet med å blokkere søknadene om Nato-medlemskap fra Sverige og Finland. Tyrkia har gjentatte ganger anklaget dem for blant annet å støtte væpnede kurdiske grupper som PKK.

– Sveriges politiske og finansielle støtte, samt våpenstøtte til terroristorganisasjoner, må ta slutt, sa Erdogan til Andersson ifølge den tyrkiske presidentens kontor.

Sverige har slått tilbake mot påstandene.

– På grunn av det vidt spredte feilinformasjonen om Sverige og PKK, vil vi minne om at den svenske regjeringen under Olof Palme var først etter Tyrkia til å liste PKK som en terrororganisasjon, allerede i 1984, sa utenriksminister Ann Linde fredag.

Hun la til at EU først fulgte etter i 2002.

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp bokpakke med Kjell Skartveit her!

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.