Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og Russlands president Vladimir Putin i hyggelig passiar ved en tidligere anledning. Foto: Turkish Presidency Pool Photo via AP

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan fortsetter spillet om Nato-utvidelsen. Mandag gjentok han trusselen om å «fryse» behandlingen av Sverige og Finlands Nato-søknader.

NTB-AFP skriver at Erdogan krever at alliansen etterkommer krav som Tyrkia har kommet med.

På Nato-toppmøtet i Madrid i slutten av juli ba den tyrkiske presidenten Sverige og Finland om å «gjøre sin del» i kampen mot terror.

Den tyrkiske presidenten definerer det meste av opposisjon mot sitt eget regime som «terror», og vil at Sverige og Finland skal bidra i hans kamp mot tyrkiske regime-motstandere.

Erdogan har blant annet hevdet at Sverige gir politisk støtte til Det kurdiske arbeiderpartiet PKK og den kurdiske YPG-styrken i Syria, som han altså mener er «terrorister».

Erdogan hevdet i slutten av juni at Sverige har lovet å utlevere 73 slike såkalte terrorister til Tyrkia for at landet skal godta svenskenes Nato-søknad.

Erdogans nye utspill i denne føljetongen kommer for øvrig samtidig med at Erdogan og Putin skal ha møter om korneksport fra Ukraina.

Mange vil naturlig tenke at Putin ønsker å benytte anledningen til å samtale med Erdogan også om utvidelsen av Nato, og den rollen Tyrkia nå spiller i denne forbindelse.

Les også:

Ikke i boks ennå: Erdogan skaper mer trøbbel for Nato-utvidelsen

 

God sommerlesning:

Nyhet fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Ny bok fra Kjell Skartveit

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.