Mike Pompeo hos utenriksminister Mevlut Cavusoglu.i Ankara 17 oktober. Foto: Leah Millis/Reuters/Scanpix

Tyrkias utenriksminister sier de ikke ga eventuelle lydopptak til utenriksminister Mike Pompeo da han var på besøk og heller ikke kommer til å gjøre det.

Samtidig forteller tyrkiske medier om opptakene som myndighetene skal sitte med.

Det tyder på at Tyrkia bruker Khashoggis død i sitt spill. Tilliten til Tyrkia svekkes.

Tyrkia har ikke gitt USA lydopptak av det som skal være drapet på journalisten Jamal Khashoggi, sier landets utenriksminister Mevlut Cavusoglu.

– Det er helt utelukket for Tyrkia å gi noe som helst lydopptak til Pompeo eller andre amerikanske utsendinger, sier Cavusoglu.

USAs utenriksminister Mike Pompeo besøkte denne uka Saudi-Arabia og Tyrkia i et forsøk på å fastslå hva som skjedde med Jamal Khashoggi. (NTB)

Pompeo er ikke noen hvem som helst. Han er ikke bare amerikansk utenriksminister. Han er også tidligere sjef for CIA. Er det noen som vet hva som skjedde så er det Pompeo.

Tyrkiske medier har gjengitt det angivelige innholdet i et lydopptak av det som skal være drapet på Khashoggi, men eksistensen av et slikt opptak er ikke offisielt bekreftet. Heller ikke Cavusoglu ville bekrefte eller avkrefte dette fredag.

– Vi skal dele resultatet av etterforskningen med hele verden. Vi kommer ikke til å dele noe som helst av denne informasjonen med enkeltland, sier han til nyhetsbyrået Anadolu. (NTB)

Saudi-Arabia har tapt på å stå steilt på å dementere. Tyrkia vil svekke sin troverdighet ved å vise så tydelig at det spiller med mange kort.