Norges klimamål er at vi skal kutte «minst 55 prosent» av våre klimagassutslipp, sammenlignet med 1990-nivå.

Det tror ikke nordmenn noe som helst på.

I en ny spørreundersøkelse InFact har gjort for Nettavisen, kommer det fram at nordmenns tro på klimamålene er komplett fraværende.

Ifølge undersøkelsen er det kun 9,5 prosent som tror målet er i noen grad kan sannsynlig, mens resten avviser dette.

Kvinner er generelt litt mer optimistiske enn menn.

Da NRK nylig hadde et knippe klimaeksperter i studio for å snakke om Norges mål, var det ingen som mente at Norges mål var realistiske.

Internasjonal «klima­finansiering» går til kullkraft, flyplasser og sjokolade­fabrikker

Miljøorganisasjonen Zero ser også ut til å ha mistet troen på Norges mål.

– Å skaffe til veie over 50 TWh til 2030 er svært krevende, mener Zero, og tegner et scenario der blant annet Equinors nylig skrinlagte flytende havvind-prosjekt Trollvind blir realisert, og en massiv utbygging av bakkemontert solkraft.

Seniorforsker Snorre Kverndokk ved Frischsenterer på Universitetet i Oslo var en av ekspertene som var i NRKs panel.

– Det er vanskelig å skape legitimitet rundt politiske vedtak når politiske handlinger viser at men ikke prioriterer klimatiltak. Politikere er ofte for klimamål, men motstandere av tiltak. Når politikere går ut mot foreslåtte tiltak, som for eksempel å følge opp kostholdsråd, blir det vanskelig å tro på at de kan nå målene. Det å åpne opp flere oljeprosjekter og å legge ut flere områder for leting er jo politikk som strider mot klimamålsettingene. Jeg tror folk skjønner dette, noe som gjenspeiler seg i svarene. For å skape legitimitet rundt klimamålene, må politikerne vise ved handling at de faktisk tar disse målene på alvor, avslutter han.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.