Elever ved Marshall Simonds Middle School i Burlington, Massachusetts, ble anklaget for homofobi og intoleranse av skolens ledere etter at de rev ned regnbue–dekorasjoner og sang at USA var deres pronomen under et Pride-arrangement. Middle school er 6. til 8. klasse, i alderen 11 til 13 år.

Den 2. juni ble elevene oppfordret til å bruke regnbuefargede klær for å feire Pride Month, rapporterte Fox-tilknyttet Boston 25 News.

Nancy Bonassera, som er medformann i Burlington Equity Coalition, sa mandag under et møte i skolestyret at det forekom en motdemonstrasjon samme dag som svar på det som skulle ha vært en dag å feire. Elevene hadde på seg røde, hvite og blå klær, sang «USA er mine pronomen» og ødela regnbue–dekorasjoner på skolen, ifølge Bonassera:

– On that same day there was a counter-demonstration in response to what should have been a day to celebrate. Students wore red, white and blue clothing, chanted ‘my pronouns are USA’ and destroyed rainbow decorations at the school, Nancy Bonassera, co-chair of the Burlington Equity Coalition, said during Monday’s select board meeting.

Kontroversen begynte da skolens LGBT studentorganisasjon inviterte studenter til å bruke Pride-fargene og delte ut regnbue klistremerker, rapporterte Boston Globe.

Ledere ved skolen, Cari Perchase og Eric Conti,, skrev et brev til foreldre sa at noen elever sang «U.S.A. are my pronouns» og at de skremte elever som støttet arrangementet:

– Jeg vil offentlig uttale at jeg står i solidaritet og støtter medlemmene av LHBTQ-samfunnet som ble påvirket av disse hendelsene, skrev skole rektor Cari Perchase i det felles brevet med superintendent Eric Conti. – Jeg er virkelig lei meg for at en dag å feire identiteten din ble til en dag med intoleranse.

– I want to publicly state that I stand in solidarity and support of the members of the LGBTQ community who were impacted by these events, school Principal Cari Perchase wrote in the joint letter with Superintendent Eric Conti.  – I am truly sorry that a day meant for you to celebrate your identity turned into a day of intolerance.

Styremedlem Michael Espejo sa at et dårlig lys har blitt kastet over byen vår, rapporterte CBS Boston:

– Jeg var veldig opprørt, jeg har mistet søvnen over det, sa Espejo om hendelsen. – Jeg var ekstremt sjokkert og trodde ikke noe slikt kunne skje i Burlington.

– I was very upset, I’ve lost sleep over it, Espejo said about the incident. – It kind of shocked me to my core. I didn’t think something like that could happen in Burlington.

(Meanwhile, in Ukraine)

Guvernør Maura Healey, en av landets to første lesbiske guvernører, sa at hun var skuffet over det som skjedde på skolen i Boston:

– Jeg håper det blir en lærepenge for de unge som var involvert i det, sa Healey. – Det representerer ikke hvem vi er som stat.

– I hope it becomes a teaching moment for the young people who were involved in that, Healey said. – It doesn’t represent who we are as a state.

Moren til en av studentene ved skolen sier til Boston 25 News mener at skoleledelsen har overdrevet hendelsen, og at klistremerkene var revet opp og kastet på bakken, men legger til at hun ikke støtter noen form for ødeleggelse. Hun kan bare snakke for sin datter, forteller hun, som ikke ville ha på seg regnbuefargede klær på skolen.

Det handlet ikke om at datteren ville såre noens følelser, men hun følte seg tvunget til å være med på feiringen og var krenket over noen av budskapene, som denne plakaten med en sitat fra Tennessee Williams.

Mamma, det er en fornærmelse for meg, fordi jeg er streit.

Mom, that’s offensive to me because I am straight.

Boston 25 News: Decorations destroyed, students protest middle school Pride event.

The kids are alriiiight!

Ingen av oss støtter ødeleggelse av eiendom eller at barns følelser blir såret. Likevel, hvis skoleledelsen ble krenket og falt sammen i sømmene når de tvinger barna på skolen til å delta i feiringen av en ideologi de ikke støtter – i en hel måned – fortjener studentene samme heltestatus som Liam Morrison fikk da vi skrev om han på Document.

Liam, bare 12 år gammel, ble sendt hjem fra skolen i Middleborough, Massachusetts, etter at han nektet å bytte t-skjorten han hadde på seg som sa: – There are only two genders. Det er bare to kjønn.

Nok er nok. For mange av oss er disse barna helter. Tydeligvis føler de fleste i USA det samme. Artikkelen om studentene i Burlington har over 2k up votes, og rundt 500 down votes. The kids are alriiiight! skriver Chris i kommentarfeltet. Det synes vi også.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.